Erlaher najbrži na prvom treningu, Miler se slupao

Photo Clement Marin / DPPI

Osvajač Svetskog kupa turing automobila 2020. Jan Erlaher izvezao je najbrži krug na prvom treningu nove WTCR sezone na Nirburgringu Nordšlajfe.

Trkač iz Miluza je u svom poslednjem pokušaju, u završnici sesije zaustavio štopericu na 8:57.720. U približno isto vreme njegov timski kolega iz Lynk&Co Cijan rejsinga Ted Bjerk obezbedio je drugu poziciju, sa zaostatkom od 1.255 sekunde.

U finišu nije nedostajalo uzbuđenja jer je Ivan Miler otprilike 2 minuta pre karirane zastave zabio svoj “lynk&co03” u ogradu od guma. Desilo se to na Nordšlajfeu, na istom mestu na kom se prošle godine u trci polupao Žil Magnus.

Treće mesto zauzeo je Luka Engstler sa novom “hjundai elantrom”, uz zakašnjenje od 1.383 sekunde za Erlaherom. Luka je prvi izvezao krug za manje od 9 minuta i dugo je držao provizorno vodeću poziciju, ali njegovih 8:59.103 nije bilo dovoljno da je zadrži do kraja. U jednom od svojih brzih krugova, mladi trkač iz Vigenzbaha izveo je i kraću ekskurziju na travu, koja je prošla bez posledica.

Četvrto mesto i status najbržeg vozača “honde sivik” pripali su Atili Tašiju (+1.962), četiri desetinke sporiji od njega bio je timski kolega Nestor Đirolami.

Mikel Askona je Zengeovu “kupru leon kompetision” dovezao do šeste pozicije (+2.947) i bio je daleko najbolje rangirani vozač španskog brenda i mađarskog tima.

U prvih deset završili su i Santjago Urutija u “lynk&co03”, Tijago Monteiro u Minihovoj “hondi”, Natanael Berton u najbržem “audiju RS 3 LMS” druge generacije i Ivan Miler.

Norbert Mihelis je s “elantrom” zauzeo jedanaestu poziciju, Esteban Gerijeri sa “sivikom” dvanaestu, a Gabrijele Tarkvini je bio tek sedamnaesti.

Kuprini i Zengeovi trkači Đordi Žene, Rob Haf i Bence Boldiž napravili su formaciju na mestima od 19. do 21, a jedino Hjundaijev as Žan-Karl Verne nije zabeležio reprezentativno vreme na prvom treningu.

WTCR vikend na Nirburgringu Nordšlajfe nastavlja se drugim 40-minutnim treningom, s početkom u sedam sati uveče.