Fulin ostaje u ETC kupu

Češki trkač Petr Fulin i ove godine će se takmičiti u Evropskom kupu turing automobila. Istina, on neće braniti dve uzastopno stečene titule u TC2 klasi, jer prelazi u monomarku, u kojoj će nastupati za volanom „seat leon kup rejsera“.

Kao i dosad, Fulin će voziti za ekipu Krenek motorsport, s tim što bi zvanični naziv tima trebalo da bude „Seat sport Češka“, jer kampanju podržava lokalna ispostava španskog proizvođača. Da li bi u program, inače najavljen kao dvogodišnji, mogao da uđe i neki start u Leon Evrokupu, TCR međunarodnoj seriji, ili u nekom od nacionalnih ili regionalnih TCR takmičenja, zasad nije poznato.

0_a9b54_5f5fd71d_XXL 314_FULIN„Prošla sezona bila je fantastična i svakako neće biti lako ponoviti sličan uspeh“, kazao je 37-godišnji trkač iz Plzena, koji je 2011. poslednji put bio za volanom jednog Seatovog kup automobila. „Novi ’leon’ je za mene potpuno nov automobil, na najvišem tehničkom nivou, verujem da uz podršku iskusnog tima kakav je Krenek motorsport i češkog ogranka Seata mogu ponovo da diktiram tempo u ETCC trkama i da će nam poći za rukom da dođemo do nove titule.“

Zasad jedini poznati protivnik češkog automobiliste u monomarka klasi Evropskog kupa jeste Nemac Andreas Pfister.

0_a9b55_1f4730e8_XXL
ETC kup u 2015. ima šest rundi, a Fulin i Krenek motorsport naći će se na domaćem terenu tek u septembru, kada na red dođu trke na automotodromu Brno.

1 Comment

  1. Fulinov poslednji nastup za volanom Seata je bio prosle sezone u WTCC-u na trci u Slovackoj.

Comments are closed.