Leb osmi na Reliju Monte Karlo, pobedio Ožije

Sebastijan Leb završio je Reli Monte Karlo, svoje prvo i jedino ovogodišnje WRC takmičenje, kao osmoplasirani.

Povratnički nastup devetostrukog reli prvaka sveta na početku je obećavao puno. Vodio je od starta do šestog specijalnog ispita, a zatim ga je na čelu poretka smenio VW-ov vozač, dvostruki i aktuelni šampion Sebastijan Ožije.
026_LOEB_2015_RMC 031_LOEB_2015_RMC
Leb je potom na 8. brzincu, proklizao, udario u betonski blok, oštetio oslanjanje i zadnji levi točak svog „sitroena DS3“, pa je na veznom sektoru odustao i u subotu restartovao po reli 2 pravilima.

Nakon toga, Ožije više nije imao pravog konkurenta koji bi ga zaustavio na putu ka trećoj pobedi na Monteu.

Po završetku poslednjeg, petnaestog brzinskog ispita, Leb je kazao da ne očekuje da će se u narednim godinama ponovo pojaviti na Reliju Monte Karlo.

Utisak je da će najviše koristi od njegovog nastupa imati Sitroen, kome će biti potrebna svaka dostupna informacija da bi se njegovi celosezonski vozači Kris Mik i Mads Ostberg suprotstavili zastrašujuće moćnom Folksvagenu.

vw-20150123-2656 vw-20150123-2817Reli Monte Karlo, 83. po redu, završen je trostrukom pobedom ekipe iz Volfsburga. Najviši stepenik podijuma zauzeo je Sebastijan Ožije, a uz njega su stale timske kolege Jari-Mati Latvala i trećeplasirani Andreas Mikelsen.