Gerijeri: Još se nadam WTCC-u 2017, može i sa Kamposom

Posle vrlo upečatljivog WTCC debija na ovogodišnjoj argentinskoj rundi šampionata, Esteban Gerijeri i dalje se nada celosezonskom angažmanu na svetskog turing pozornici u 2017. godini.

Oficijelni tim bio bi san i cilj 31-godišnjeg vozača, ali on ipak budno prati dešavanja u privatnom Kampos rejsingu, čiji je “ševi kruz” vozio na autodromu Terme Rio Ondo.

Gerijerijev prvi WTCC vikend ostao je upamćen po najbržim krugovima na treninzima i u Q1 i Q3 fazama kvalifikacija. Pilotu iz Buenos Airesa pol-pozicija ipak nije pripala. Njegov rezultat poništen je zbog preranog izlaska na pistu u Q3 rundi, s tim što opšti utisak o postojećem tempu to nije moglo da pokvari, baš kao ni tehnički problemi u trkama, zbog kojih je prvu vožnju završio odustajanjem, a drugu kao šestoplasirani.

Posle opisanog letošnjeg izleta u Svetsko turing prvenstvo, Esteban se vratio u domicilnu nacionalnu seriju, SuperTC2000, gde je oficijelni vozač Tojota tima Argentina.

Nedavno je u toj kategoriji pobedio na San Huanu, ali je izazvao gnev sopstvene ekipe, ne propustivši Matijasa Rosija do prvog mesta u završnim krugovima trke. Taj potez Tojoti je bio važan jer je Rosi bio u igri za naslov, koji je Gerijeriju van domašaja.

Kontroverzne završnice desete STC2000 runde možete se podsetiti ovde.

0174

Sva je prilika da će se posle ovog kapitalnog nesporazuma kampanja s Tojotom završiti već na kraju ove sezone. Budući angažman Estebanu postaje utoliko važniji, a on pokušava da održi otvorenim prolaz do kokpita u WTCC-u.

“Nada ostaje živa, cilj bi bio da uđem u zvaničnu ekipu”,
komentariše Gerijeri. “Nekih velikih novosti nema, ali nastavljam da se trudim u tom smislu.”

“U neprekidnom sam kontaktu sa Fransoa Ribeirom, WTCC promoterom. On me stalno snabdeva najnovijim informacijama i posle mene on je najzainteresovaniji za celu stvar. Naravno, održao sam veze sa Kampos rejsingom, naročito sa Rubenom Espinom (inženjer i direktor dela tima koji se bavi WTCC i TCR programima – prim.), ali i sa ostalima u ekipi.”

86 GUERRIERI Esteban (arg) Chevrolet Cruze team Campos racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Argentina at Termas de Rio Hondo, Argentina on August 6 to 7 - Photo Francois Flamand / DPPI.
Photo Francois Flamand / DPPI.

“Nadam se da ću uspeti da sklopim budžet da bih se trkao i uopšte mi ne bi smetalo da krenem sa Kamposom, jer mislim da je to ekipa s velikim potencijalom. Videćemo kakav će biti njihov eventualni finansijski predlog.”

Dakle, ako ne pronađe mesto u nekom fabričkom WTCC timu – a dogodine su ih samo dva – Argentinac je spreman da vozi i za privatnika. Ne bude li novca za kompletnu kampanju, on bi pristao i na pojedinačne nastupe u idućoj sezoni, da bi sebi izgradio što bolju poziciju za budućnost.

I tu bih opciju razmotrio, jer ona svejedno daje mogućnost da se uključim u Svetski šampionat, da budem viđen i da se možda bolje organizujem kako bih izvezao kompletnu 2018″, dodaje Esteban Gerijeri.