Gruzija na korak od organizacije TCR trke 2017.

Osnivač i promoter TCR internacionalne serije Marčelo Loti boravio je pre nekoliko dana u Gruziji.

Njega je ugostilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje, koje je inače sponzor Davita Kadžaje, prvog Gruzina na internacionalnoj trkačkoj i turing sceni.

loti gruzija 1
Ministar Georgi Mgebrišvili bio je domaćin Marčelu Lotiju (Foto: Facebook)

Posle nekoliko sastanaka i prezentacija, Loti je poručio da će učiniti sve da se gruzijska staza Rustavi nađe u TCR kalendaru već sledeće sezone. Ovim je potvrdio nedavna govorkanja, kao i pisanje našeg portala, da ministar unutrašnjih poslova Gruzije nije bez razloga gledao otvaranje TCR sezone u Bahreinu.

“TCR serija je već u drugoj sezoni drastično proširila broj zemalja u kojima gostuje. U smislu infrastrukture, vaša staza apsolutno zadovoljava sve kriterijume”, obratio se Loti domaćinima. “Mislim da je Gruzija sposobna da napravi veliki internacionalni automobilistički spektakl, koji će biti zanimljiv i publici i lokalnom tržištu automobila.”

loti gruzija 4
Lotija je ugostio i Davit Kadžaja (Foto: Facebook)

Ministar Georgi Mgebrišvili, idejni tvorac inicijative, bio je Lotijev domaćin, istovremeno i pregovarač s TCR promoterom. On smatra da MUP podržava zdrav način života i razvoj sporta u svakom smislu.

“Posebno nam je drago što je aktivni član MIA Fors (policijski klub – prim.) Davit Kadžaja za kratko vreme uspeo da prikaže našu zemlju u najboljem svetlu i što je zahvaljući njemu svetska automobilistička scena obratila pažnju na Gruziju”, ponosno je izjavio Mgebrišvili.