Haf na Suzuki cilja pol poziciju za trku 2

Svetski šampionat turing automobila stigao je na Suzuku u Japanu, na pretposlednju rundu sezone 2014, a Britanac Rob Haf veruje da će i u Zemlji izlazećeg sunca osvojiti poene za svoj tim.

Otkako se pridružio Lada sportu, bivši svetski šampion je u sezoni 2014. imao i uspona i padova. Međutim, ogromni napori ruske ekipe i sve trojice vozača, Hafa, Džejmsa Tompsona i Mihaila Kozlovskog, rezultirali su značajnim usponom forme. Dok su se nekada s mukom borili za ulazak u prvih deset, metodični program razvoja doneo je nesporno poboljšanje performansi i Lada je u borbi za bodove postala pretnja Ševroletu, Hondi, pa i Sitroenu.

Izuzetne vožnje Roba Hafa u nekoliko poslednjih rundi šampionata podigle su moral cele ekipe. Posle podijuma u Argentini, na početku azijske turneje, na stazi Goldenport park u Pekingu, stigla je i pobeda za Ladu, prva otkako njen tim učestvuje u WTCC-u.

bigm_076_HUFFSladak ukus pobede još je svež, pa Haf odlazi u Japan nadajući se dobrom rezultatu i pre velikog finala na ulicama Makaua.

Trkač iz Kembdridža jedva čeka da nastupi na Suzuki, koja se prvi put u WTCC-u vozi u punoj dužini od 5,8 kilometara, i uključuje čuvene krivine kakve su Degner 1 i 2, Kašika i 130R. Haf veruje da su bodovi realan cilj na stazi koja stavlja akcenat na aerodinamičku efikasnost.

“Suzuka je legendarna staza sa puno legendarnih krivina. Mesto je magično i nastup na kompletnoj gran pri dužini staze pružiće mnogo bolju predstavu publici, iako ne očekujem da ta konfiguracija ide u korist mom timu. Pravci su dugački, krivine su duge, to znači da je sve na aerodinamici i velikoj krajnjoj brzini”, rekao je Haf, svestan činjenice da nijedna od tih osobina nije jača strana “grante”.

Ladin pobednik objasnio je koje su glavne razlike u pristupu ovoj i kraćoj varijanti staze, korišćenoj do 2013.

“Kvalifikacije sada neće biti od ključnog značaja, a na Suzuki istok su bile. Kratka, uzana i vijugava, Suzuka istok bila je mesto na kojem ste brzo morali da se snađete. Tu su tri desetinke sekunde označavale razliku između pete i petnaeste startne pozicije, a pošto je obilaženje bilo takoreći nemoguće, onda ste mogli da otpišete ceo vikend ako se ne biste kvalifikovali pri vrhu. Nadam se da ću ovog vikenda imati više sreće nego u Šangaju i da ću ući u prvih deset, s idejom da osvojim pol-poziciju u inverznom startnom poretku. Već smo videli šta se tako može postići, i ja želim da ponovo osetim uspeh”, istakao je Britanac.
345_THOMPSON
Džejms Tompson je precizirao: “Mislim da bi prvi i drugi sektor staze mogli da nam odgovaraju, jer su prilično vijugavi, srednjebrzi, sa promenama pravca, i krajnje brzine nisu tako velike. Ali, mislim da bi poslednji sektor mogao da bude izuzetno težak, kao Šangaj, jer su brzine tu mnogo veće”.

“Što se tiče preticanja, prilika bi trebalo da bude nekoliko. Trka bi mogla da bude zabavna, a gumama će verovatno biti teško. Definitivno, biće mnogo interesantnije nego prošle godine, na kratkoj stazi. Sada je sve mnogo zahtevnije, čemu se radujem i očekujem spektakularne i uzbudljive vožnje na Suzuki”, zaključio je vozač “grante” #11.