Hafu sedma Makau kruna, Lopes oduševljen prvencem na Guji

Na kraju WTCC sezone, novi svetski šampion Hose Marija Lopes ubeležio je još jednu pobedu i postavio novi rekord u broju bodova osvojenih tokom jedne godine. On je trijumfovao u trci 1 na legendarnoj stazi Guja u Makauu, za koju se pretpostavlja da 2015. neće biti u kalendaru.

bigm_154_PODIUM_RACE_1
“Ovo je bila neverovatna sezona i fantastično je završiti je pobedom u Makauu, koja mi mnogo znači i o kojoj nisam smeo ni da razmišljam. To je verovatno i razlog što sam bio pomalo nervozan, iako mi je titula već u rukama. Osećao sam se dobro od početka vikenda, ekipa je uradila dobar posao i rezultat je tu. Trka 1 bila je ‘pravolinijska’, ali ne i laka, mada sam imao veoma dobar tempo. Trka 2 je, naravno, bila prilično teška, jer se ovde teško pretiče”,
ispričao je svoje utiske Pečito Lopes, osvajač ukupno 11 trka u WTCC-u. Na njegovih deset ovogodišnjih pobeda, valja dodati i prošlogodišnju iz Argentine.

Trka 2 je definitivno krunisala kralja staze Guja, Roba Hafa, kome je ovo sedma pobeda u Makauu, a 27. u karijeri. Iako je to Englezu bio treći podijum, a druga ovosezonska pobeda, trijumf u “Monte Karlu Dalekog istoka” ima poseban ukus za bivšeg svetskog šampiona.

bigm_175_PODIUM_RACE_2
“Potpuno je sjajno pobediti ponovo u Makauu, evo već sedmi put! Zaista postoji posebna veza između mene i ove staze, a to
što sam pobedio s “ladom” čini me veoma srećnim. Trka je bila teška, moj stari prijatelj Ivan Miler me je konstantno pritiskao, ali ja ga poznajem veoma dobro i uspevao sam da mu zatvorim prolaz svaki put. Sve sam uložio u pobedu, čak sam nekoliko puta očešao zidove, ali je vredelo! Veoma sam srećan i zbog tima, oni su obavili fantastičan posao tokom sezone. Bilo nam je jasno da zaostajemo za konkurencijom, bili smo pet sekundi sporiji u Belgiji na stazi Spa-Frankoršamp. A onda smo sezonu završili na ovakav način, drugim mestom u Argentini, dvema pobedama i desetim mestom u generalnom plasmanu na kraju šampionata. To je zaista neverovatno!”, rekao je Rob Haf na kraju uzbudljive trke i sezone.