Honda u Makauu: Od slavlja do suza

Sa stanovišta Honde, poslednja runda Svetskog šampionata turing automobila 2014. bila je slika svih krajnosti koje auto-sport može da donese. Tri vozača „sivika“ ostvarila su impresivan rezultat u trci 1, da bi u trci 2 usledila drama: u poslednjim krugovima je zbog kvara izgubljena naizgled sigurna pobeda.

U trci 1, „honde“ Norberta Mihelisa, Gabrijelea Tarkvinija i Tijaga Monteira završile su na mestima 2, 3 i 4 i time potvrdile kontinuiran rast u performansama, kao i besprekorne startne sposobnosti automobila.

Mađar se istakao raketnim startom i odmah ugrabio drugo mesto, a Italijan i Monteiro koristili su svaku priliku koja im se ukazala i nemilosrdno su kažnjavali greške rivala iz Sitroen rejsinga. Privatna i dve fabričke „honde“ držale su se u grupi tokom svih 10 krugova. Mihelis je u ovom tromeču bio siguran, dok je Tarkvini s velikim naporom i na ivici snaga dovezao auto do cilja i najnižeg stepenika podijuma. Bolešću iscrpljeni Italijan jedva je smogao snage da se pojavi na ceremoniji dodele trofeja.

2014_wtcc_macau_1611„Kada su se svetla ugasila, prianjanje je bilo dobro i izborio sam se za mesto u prvoj krivini. To je u Makauu veoma važno, jer ovde gotovo da nema šanse za preticanja“, kazao je Norbi na putu ka pobedničkom postolju.

Kratku pauzu između trka Gabrijele je iskoristio da odluči hoće li startovati u drugom nadmetanju dana i konačno je rešio da ipak ne vozi. „Danas sam se stvarno osećao bolesno, juče sam imao visoku temperaturu i trka 1 bila mi je jako teška, pogotovu na kraju. Bio sam srećan što sam uopšte stigao do cilja. Spremao sam se za trku 2, ali sam odlučio da ipak ne startujem.“

Trku 1 Mehdija Benanija prekinuo je zaostali vozač TC2T klase, Henri Kvong, koji je na startno-ciljno pravcu skrenuo u Marokanca, udarcem ga poslao direktno u ogradu i stavio tačku na njegov takmičarski nastup. Oštećeni „sivik“ nije mogao da startuje u trci 2.

103_BENNANI 434_BENNANI_VALENTE„Kakva šeteta, kakav vikend!“, vajkao se trkač Protima. „U kvalifikacijama sam izvezao samo dva čista kruga i nisam imao dobru startnu poziciju, ali sam u trci uspeo da se probijem, popeo sam se na 9. mesto, ušao u bodove. To je trajalo sve dok taj auto nije skrenuo u mene na pravcu.“

A u trci 2, Monteiro je izveo svoj najbolji ovogodišnji start: probio se između „ševroleta“ iz prvog reda, poveo i kontrolisao dešavanja, stekavši 2 sekunde prednosti do osmog kruga. Intervencija sigurnosnog auta grupisao je takmičare u koloni, ali je Tijago održao vođstvo i posle restarta. Ipak, dva kruga pre kraja, skoro nadomak karirane zastave, Monteirov hod ka prvom trijumfu u 2014. osujetio problem sa upravljačkim sistemom. Štaviše, u trci 2 ostao je potpuno praznih šaka.

423_TARQUINI„Razočaran sam, naravno“, kazao je Tijago. „Posle veličanstvenog starta i vođstva tokom 8 krugova, pobeda je bila tako blizu. Iza mene su se borili Haf i Miler, to mi je pomoglo da održavam rastojanje. Posle sigurnosnog auta, preostao mi je još samo jedan krug, ali moja „honda“ počela je da se pregreva i to je izazvalo problem sa servom. Više nisam mogao da držim tempo, niti da održim poziciju.“

Mihelis je 4. mestom u trci 2 zaokružio svoj sjajan vikend. Pozicije 2 i 4 u Makauu, uz sve što se dogodilo Monteiru i Tarkviniju, dovele su mađarskog trkača na 4. mesto u generalnom plasmanu šampionata, ispred obojice asova fabričkog tima. U krajnjem ishodu, Norbi je i zvanično potvrđen kao najbrži posle vozača Sitroen rejsinga, što je i ostvarenje njegove ovosezonske ambicije.

„Moj cilj ovog vikenda bio je da osvojim poene i pokušam da ponovo budem najuspešniji vozač Honde. Završio sam kao četvrti u prvenstvu, ispred Tijaga i Gabrijelea, zato sam veoma srećan. Znam koliko je start u Makauu važan i meni je u trci 1 odlično uspeo. Trka 2 bila mi je teža, ali sam ostvario cilj osvojivši više poena od konkurenata“, kazao je pulen Zenge motorsporta.
2014_wtcc_macau_1013 2014_wtcc_macau_1006
Zvaničnici Honde aplaudiraju rezultatima trke 1 i performansama u trci 2, istovremeno žaleći što one nisu krunisane pobedom. Direktor J.A.S. motorsporta, Alesandro Marijani, nije mogao da prežali tu situaciju: „Kontrolisali smo trku, tempo je bio savršen. Kao što smo rekli, znamo da je auto mnogo brži u trkačkoj konfiguraciji, pogotovu u poređenju sa konkurentima u Makauu. Da se pred kraj trke 2 na stazi nije pojavio sigurnosni auto, pobedili bismo sigurno.“