Henri Kvong diskvalifikovan zbog sudara s Benanijem

Neće promeniti WTCC istoriju i neće pomoći Mehdiju Benaniju, ali je činjenica: Henri Kvong, vozač „seat leona“ TC2T klase ekipe Kampos rejsing, diskvalifikovan je i brisan iz plasmana trke 1 u Makauu.

Opomenut plavom zastavom da se ukloni bržem Benaniju, koji ga je obilazio za krug, trkač iz Hong Konga skrenuo je direktno u Marokanca i lansirao ga u zid u verovatno najglupljem i najamaterskijem manevru viđenom u sezoni 2014.

U trenutku udesa, Benani se nalazio na devetom mestu i nepromišljenost azijskog tamičara, koštala ga je bodova, ali i nastupa u trci 2, jer je TC1 „honda sivik“ Protim rejsinga udarila u ogradu punom brzinom, pretrpela teža oštećenja i bila onesposobljena za nastavak akcije.

177_BENNANI 337_BENNANI
Mehdi se požalio da su mu diletantski potezi vozača TC2T klase upropastili ceo vikend: „To mi se dogodilo i u kvalifikacijama, nisam imao nijedan čist krug zbog njih. Nije dobro kad smo im blizu, i zato što smo mi mnogo brži, i zbog načina na koji voze. Kvong je posle sudara došao da mi se izvini, ali to nije dovoljno jer je moj vikend bio završen.“

„Ako ništa drugo, bar je bilo bezbolno, a lako se možete povrediti kad udarite u zid sa 200 km/h“, ispričao je frustrirani Benani izveštaču TouringCarTimesa. „Bilo mi je nemoguće da startujem u trci 2, auto je bio isuviše oštećen.“

U idućoj sezoni TC2T automobili neće moći da se takmiče u Svetskom šampionatu turing automobila, koji ostaje otvoren samo za vozila TC1 klase.