Homola testirao Kamposov TC1 „kruz“

Slovački ETCC trkač u TC2T klasi Mato Homola dobio je priliku da testira „ševrolet kruz TC1 WTCC“ ekipe Kampos rejsing na autodromu Katalunja. Ovo je prvi put da se osvajač drugog mesta u S2000 klasi u Evropskom kupu turing automobila 2013. našao za volanom TC1 takmičarske sprave.

„Prednja vuča s 380 konja, to je ludo, ali nije mi dugo trebalo da se prilagodim na prednji pogon, zbog kojeg sam morao i da promenim svoj stil vožnje. Bilo je jako vruće u automobilu, a i staza u Barseloni bila mi je nova, ali sam se u svakom krugu poboljšavao i na kraju dana, na novim gumama, postigao sam odlično vreme. Mnogo sam naučio tokom ovog jednog dana i verujem da će mi te veštine koristiti u budućoj trkačkoj karijeri,“ ispričao je Homola svoje utiske posle probnih vožnji.
Homola_test_Katalunja
Kao što se vidi na fotografijama, 20-godišnji Slovak je na testu na katalonskoj stazi vozio automobil u kojem se u Svetskom šampionatu takmiči Igo Valente. Za razliku od većine timova, Kampos rejsing posle Argentine nije poslao svoju opremu direktno za Kinu, već su automobili vraćeni u bazu u Španiji, pa je Valente prošle nedelje takođe iskoristio priliku da testira.

Homola ima ambiciju da dogodine uđe u Svetski šampionat i vožnje na Katalunji deo su „sondiranja terena“ za taj poduhvat. U ovoj sezoni, on nastupa za volanom BMW-a 320 TC u najjačoj klasi ETC kupa i uoči poslednje runde na autodromu Perguza zauzima drugo mesto u poretku vozača, sa 20 poena manje od Nikolaja Karamiševa. Na Siciliji nije realno očekivati preokret u konačnom plasmanu, ali šanse postoje, pošto se na završnoj ovogodišnjoj ETCC rundi dele dupli bodovi.

Testovi i kvalifikacije na Perguzi voze se u subotu, 27.9, a trke su na programu u nedelju, 28. septembra.