Honda uzvratila udarac, Gerijeri i Erlaher najbrži na drugom treningu

Photo Paulo Maria / DPPI

Drugi trening prvog trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila u Maroku pripao je Estebanu Gerijeriju.

On je u poslednjim momentima sesije spustio vreme kruga na 1,31:655, skinuvši sa prve pozicije timskog kolegu Jana Erlahera (1,31:707).

Posle udesa na prvom treningu Sabo je uspeo da izveze “kupru” Zenge motorsporta na stazu, pa je u finišu treninga postavi i relevantno vreme, ali dovoljno tek za 22. mesto.

U Marakešu se dogodio i jedan prekid, kad je Mihelisu stao automobil na startno-ciljnom pravcu. Redari su “hjundai” odgurali do garaže, ali se Mađar više nije vraćao na stazu.

Što se ostalih vozača korejskog proizvođača tiče, Bjerk i Miler nisu bili tako nedodirljivi kao na prvom treningu.

Šveđanin je tek nakratko bio najbrži na stazi, a na kraju je njegovo vreme bilo dovoljno za treću poziciju, dok je Francuz bio tek 12. Tarkvini je svoj “hjundai” dovezao do četvrte pozicije.

Da su timovi uspeli da poprave dosta toga u setapu automobila pokazao je Komt, koji je u “pežou” stigao do osme pozicije iza iskusnih Oriole, Vernea i Haf, ali tek posle 17 izvezenih krugova.

Dosta krugova ozvezao je i Šeden, koji je na prvom treningu imao probleme sa kočnicama, a u drugom je situacija bila nešto bolja ali ne i idealna.

Skretanje za staru konfiguraciju staze u trećem sektori ponovo je pravilo probleme vozačima, pa su izletali Miler, Tomspon, Oriola, Filipi…

Inače, zbog jače kiše nego jutros, vozači su po prvi put stavili pneumatike za kišu, pa je verovatno i to doprinelo da rezultat drugog treninga bude potpuno drugačiji od prvog.

Kvalifikacije za prvu trku voziće se od 14 sati, uz prenos na zvaničnoj Fejsbuk stranici WTCR-a.