Hondine performanse ostale nenagrađene

Tipični trkački incidenti i maleri osujetili su Hondinu šansu da stigne do podijuma na trci 1 Svetskog prvenstva turing automobila na pekinškom Goldenport parku.

Gabrijele Tarkvini je na kvalifikacijama postigao veoma dobro drugo vreme i startovao je iz prvog reda u trci 1. Već u prvoj krivini pretekao ga je Ivan Miler, ali se Italijan makar odbranio od Lopesovog „sitroena“. Ostao je treći, u sendviču između dva „C-elizea“ sve do 23. kruga, kada su mu krhotine na stazi isekle prednju gumu, zbog čega je morao u boks. Posle zamene pneumatika, Gabrijele je vozio još dva kruga pa je pozvan nazad u garažu, kako bi mu menaničari J.A.S. motorsporta što bolje spremili auto za trku 2, žrtvujući plasman u rezultatski ionako prokockanoj trci 1.

Tijago Monteiro otpao je u 13. krugu, posle kontakta s konkurentom u kojem je oštetio sistem zadnjeg oslanjanja, što ga je primoralo na rano odustajanje.

2014_wtcc_china_bejing_1642 Norbert Mihelis doneo je najbolje rezultate Hondi tokom celog vikenda. On se u trci 1 žalio na izrazito jako trošenje guma, ali je posle 28 krugova stigao na cilj kao šestoplasirani.

Iako je doživeo gumi-defekt još u prvom krugu Mehdi Benani uspeo je da se održi na 9. poziciji.

Uprkos kiksevima iz trke 1, obe fabričke Honde bile su spremne za drugi nastup dana. Tarkvini je startovao deveti, a Monteiro sa začelja kolone. Mihelis je u prvom krugu napredovao do 4. pozicije, a Gabrijele se tokom svih 26 krugova borio sa Milerom.

U 16. krugu, Mihelis nije mogao da se suprotstavi zahuktalom Lopesu, koji je u poteri za Norbijevim „sivikom“ postigao i najbrži krug trke. Premda je izgubio duel sa Argentincem, Mađar je kroz cilj prošao peti, ponovo kao najbolje plasirani vozač „sivika“.

2014_wtcc_china_bejing_1361 2014_wtcc_china_bejing_1109Tarkvinijev zaostatak za Milerom nikad nije bio veći od pola sekunde, ali Italijan nikako nije mogao da se probije napred. Trku je okončao kao deseti i vlasnik poslednjeg raspoloživog poena. Tijago je osvojio 13. mesto, a Benani je odustao u 6. krugu zbog problema sa upravljačkim sistemom.

Sa mršavih pet bodova zarađenih na Goldenport parku, Gabrijele je bio nezadovoljan sobom. „Moja startna strategija u trci 1 bila je pogrešna, a na kraju sam pregazio nešto na stazi i probušila mi se guma. A u trci 2 bilo je jednostavno nemoguće preticati.“

U subotu je Tijagov vikend mnogo obećavao, ali se u nedelju raspao po šavovima i Portugalac u Pekingu nije osvojio ni jedan jedini bod. Ostalo mu je samo da se zadovolji kompletno izvezenom trkom 2. „Zbog oslanjanja oštećenog u trci 1 automobil je bio daleko od savršenog i bilo mi je važno samo da stignem na cilj. Naši rezultati nisu odraz dobrih performansi koje smo prikazali na treninzima, ali to je trkanje! Barem sam još četvrti na tabeli u generalnom plasmanu vozača.“

2014_wtcc_china_bejing_1608Norbert Mihelis jedini je iz Hondine čete imao trkački rezultat kojim je mogao da se pohvali. Mađar je bio zadovoljniji ponašanjem guma u trci 2. „Startovao sam dobro, ali u finišu nije bilo moguće zadržati Lopesa. Dao sam svoj maksimum da Hondi i Zenge motorsportu osiguram peto mesto.“

Čelnici italo-japanskog tima saglasni su u oceni da poboljšane performanse motora i šasije nisu pretočene u rezultate samo zbog klasičnih trkačkih malera. Nezadovoljan krajnjim ishodom, direktor J.A.S. motorsporta Alesandro Marijani istakao je razlike između mogućeg i ostvarenog: „Zahvaljujući okolnostima na stazi, naš vikend je bio loš. Tijago je svoju šansu propustio u Q2, Gabrijele nije dobro startovao u trci 1, a na ovako uzanoj stazi jako je teško preticati. Pozitivno je što smo uspešno unapredili automobil i što nam je tempo bio dobar.“