Morbideli na nepoznatom terenu dva puta u bodovima

Ulazak u prvih pet na kvalfikacijama na Goldenport parku, dva trkačka plasmana u prvih deset i pripadajući bodovi – to je bilans ekipe Minih motorsport na prvoj ovogodišnjoj kineskoj WTCC rundi.

Ekipa iz Friderzdorfa sećaće se 17. i 18. trke Svetskog šampionata turing automobila sa pomešanim osećanjima. Jedan njen „RML kruz“, onaj Morbidelijev, osvojio je četvrto i sedmo mesto na nastupima u Pekingu. „Ševrolet“ Renea Miniha nije prešao ni dva puna trkačka kruga. Vlasnik i vozač tima je posle sudara u drugom krugu trke 1 bio samo posmatrač ostatka zbivanja na Goldenport parku, a u trci 2 nije ni mogao da startuje.

RM(1)
„U drugom krugu sam lagano dokačio naslagane gume pored staze i zbog toga sam imao sudar sa drugim automobilom
(Borkovićevim – prim. aut.),“ objasnio je Rene Minih. „Zajedno smo udarili u zid i trka je bila gotova. Razume se, to jako iritira.“

Nastup u Šangaju ipak ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja.

„Auto treba da bude spreman za akciju na idućoj rundi sezone, 11. i 12. oktobra. Naši automobili već su u kontejneru i otputovali su za Šangaj. Moj „kruz“ će u sredu biti doveden u red i spremljen za trku, šteta nije isuviše velika. Verujem da ću se trkati u Šangaju,“ rekao je Minih.

Prvi čovek ekipe bio je veoma zadovoljan rezultatima koje je postigao Đani Morbideli. Trkač iz Pezara ušao je u treći segment kvalifikacija i obezbedio petu startnu poziciju, što mi je donelo i jedan bod.
RM-GM
„Đani je postigao sjajan rezultat, završio je u prvih deset na stazi koju nije poznavao,“ dodao je Minih. „Ali, veoma je žalosno što je izgubio jedno mesto u vozačkom poretku šampionata.“

Italijan je na Goldenport parku stekao pristojnih 19 poena, ali je pao na deveto mesto zato što je Tom Čilton bio značajno uspešniji i osvojio 34 boda.