Svetski šampion biće vozač “C-elizea”

Svi Sitroenovi celosezonski vozači stizali su do podijuma na Goldenport parku: Ivan Miler i Hose Marija Lopes u trci 1, Sebastijan Leb u trci 2. Sada i matematički jedino oni mogu do titule svetskog prvaka u 2014. Proizvođačka kruna još nije osvojena, ali se francuski tim nada da će taj posao završiti već sledećeg vikenda u Šangaju.

Nedeljni dan pun akcije započeo je kvalifikacijama. Iako je bilo sunčano, staza je bila hladna i klizava. U Q1, Ma Ćinghua nije mogao bolje od 14. mesta – njegov planirani program isečen je isticanjem crvene zastave i prekidom prvog dela kvalifikacija. Lopes i Miler zabeležili su najbolja vremena u Q2, dok je Leb bio tek sedmi. Dva Sitroenova vozača su Q3 završila kao treći i četvrti, s tim što je Miler bio za nijansu brži od Argentinca.

Na startu trke 1, Miler je oteo drugo mesto neopreznom Gabrijeleu Tarkviniju. Lopes se takođe trudio da pronađe prolaz pored Italijana, ali se vozač Honde branio. Posle sedam krugova iza sigurnosnog vozila, trka je restartovana, a Čilton je ostvario zasluženu pobedu ispred Milera, dok se Lopes popeo na treće mesto kada su Tarkvinija snašli mehanički problemi.

bigm_600_LOPEZ

Lebova trka bila je bogatija akcijom. U prvom krugu trke 1 popeo se za dve pozicije, ali je zatim izgubio duele sa Morbidelijem i Mihelisom. Upornost je devetostrukog reli prvaka vratila na peto mesto, gde je i završio. Ma Ćinghua je krenuo sa 14. mesta i najveći domet bila mu je pozicija 8, s koje je skrenuo u boks i odustao zbog gumi-defekta.

Inverzni start u trci 2 Sebastijan Leb iskoristio je da pretekne Tompsona i probije se na treće mesto, iza Hafa i Koronela. Lopes je moćno krenuo i prvi krug je završio na 6. mestu. Miler je pošao sa 8. pozicije, ali ga je Čilton pretekao u 5. krugu.

Lopes se do kraja trke primakao vodećima: obišao je Tompsona i Mihelisa, a u poslednjih nekoliko krugova skoro da je prestigao Leba, pa su dva “C-elizea” kroz cilj prošla takoreći rame uz rame, ali je Alzašanin ipak zadržao svoje mesto na podijumu, sa samo tri stotinke prednosti u odnosu na timskog kolegu. Miler je na cilj stigao osmi, a Ma je ostao bez bodova.

Iako je ovo prvi vikend bez ijedne pobede za Sitroen, francuski tim odlazi iz Pekinga sa pozitivnim zaključcima. Lopes (339 poena), Miler (273) i Leb (238) jedini su vozači koji se bore za titulu, s tim što je u obema trkama na Goldenport parku Pečito pokazao da je najbliži ostvarenju tog cilja. Tim treba da osvoji samo još 15 bodova da bi prigrabio naslov namenjen proizvođaču.

bigm_612_MULLER_CHILTON_LOPEZ bigm_606_MULLER

“Na papiru, ova kratka i vijugava staza nije pogodovala našem “C-elizeu”, posebno što su naši suparnici imali prednost manje kompenzacione težine. Prvi put ove sezone odlazimo sa trkačkog vikenda bez pobede, ali smo ipak napravili značajne korake ka osvajanju obeju šampionskih titula. Sada smo okrenuti Šangaju, gde Sitroen očekuje posebno važan vikend”, rekao je Iv Maton, direktor Sitroen rejsinga.

Hose Marija Lopes odmakao je Mileru daljih šest bodova (sada +66) i ima možda i najmanje razloga da bude nezadovoljan. “Ovaj vikend je celoj ekipi bio teži od prethodnih. Drugi timovi su se mnogo potrudili tokom poslednjih nedelja, pa je razlika u performansama sve manja. Što se mene tiče, sve ide u pravom smeru, ponovo sam povećao prednost u generalnom. Šampionat ipak još nije završen, ostalo nam je još tri vikenda i šest trka”, kazao je Argentinac.

“U trci 1 imao sam problem sa gumama, ponašale su se prililno nepredvidivo. Trka 2 bila je bolja. Bio sam za nijansu brži od Koronela u prvih nekoliko krugova, ali ne dovoljno i da ga preteknem. Na kraju sam napravio i manju grešku, pa mi je Hose prišao. Bio je zaista tesno i veoma sam srećan što sam uspeo da zadržim mesto na podijumu”, izjavio je Leb.

“Dobro sam startovao u trci 1. Dao sam sve od sebe da održim priključak sa Čiltonom, ali je on bio prebrz. Ista stvar i u trci 2 – nisam mogao da ga preteknem! Pao sam još nekoliko bodova u generalnom plasmanu, pa nisam više posebno optimističan kada je u pitanju završetak sezone. Ipak, nastaviću da dajem sve od sebe”, obećao je pomalo razočarani Miler.

bigm_067_MA_QING_HUA

Kineski pulen Sitroen rejsinga nosi i dobre i loše utiske sa Goldenport parka. “Posle najboljeg vremena na drugom treningu, nadao sam nekom boljem rezultatu. Moja šanse pretprele su udarac u kvalifikacijama, kad je prekid u Q1 poremetio moje planove. U trci 1, izveo sam dobar proboj, ali je bilo teško održati automobil na stazi. Izleteo sam na zemljani deo, udario u zid od guma i završio trku sa probušenim pneumatikom. Nadam se da će sve biti bolje u Šangaju. To će biti moja prava domaća trka”, ispričao je Ma Ćinghua.

Ma je posebno zadovoljan time što sledeći okršaj neće biti na maloj stazi kakva je Goldenport park, već na ozbiljnom autodromu koji je domaćin Formule 1.

“Teško je zamisliti dve različitije staze od Goldenporta i Šangaja”, objasnio je Ma. “Šangajska staza je izvanredna, krivine 1, 2, 3 i 4 čine tehnički neverovatno zahtevnu sekciju, a ima i brzih krivina kojima treba ovladati. Moraćemo da napravimo kompromis u podešavanjima, kako bismo bili brzi na dugim pravcima i imali kontrolu nad autom u krivinama. I biće prilika preticanje”, kazao je Ma, koji se nada glasnoj podršci domačih navijača. “U Šangaju se trkam kod kuće. Moji prijatelji i porodica doći će da me bodre, a ja ću ostati usredsređen na postizanje najboljeg mogućeg rezultata. Nadam se da će Sitroen baš u Šangaju osvojiti konstruktorsku titulu.”