Hondu u petak namučila tehnika

Tri od četiri „honde“ imale su tehničkih problema tokom polučasovnog testa voženog u petak na Suzuki.

Mehdi Benani, pobednik trke 2 u Šangaju, izvezao je samo instalacioni krug i vratio svoj „sivik“ u boks, u kojem je ostao do karirane zastave. Problem izgleda ima veze s agregatom, a nezvanično i detaljnije, u pitanju je turbopunjač. Marokanac jedini nije postavio nikakvo vreme na sesiji, što je manji problem u odnosu na činjenicu da je izgubio dragocene minute za upoznavanje staze i nije stekao podatke o ponašanju automobila na njoj.

Dok su se ljudi iz Honde bavili motorom Mehdijeve „honde“, ekipa Protim u nastavku dana nije imala šta da analizira, ali su stvari mogle da budu i gore, tvrdi njen vlasnik Valmiro Prezencini: „U auto-sportu se ovakve stvari dešavaju. Naravno, šteta što se dogodilo u ovako važnoj prilici, ali bolje sada nego u nekom ključnom momentu, na primer u trkama ili kvalifikacijama.“
539_HAPPY_HOUR
Norbija Mihelisa
namučio je spliter, moguće zbog izletanja u zoni između krivina Degner 1 i Degner 2. Mađar je na testu prešao samo šest krugova i završio kao trinaestoplasirani.

Gabrijele Tarkvini takođe je imao tehničkih problema na početku sesije, ali je fabrički tim iskoristio i dodatno vreme tokom prekida testa da dovede auto u red. Italijan se vratio na pistu u poslednjih 15 minuta i njegov nabrži krug bio je dovoljan za poziciju 7.

Jedini vozač „sivika“ sa neproblematičnom test sesijom bio je Tijago Monteiro, koji je postigao četvrto vreme.