Ivan Miler najbrži na treninzima

Aktuelni i četvorostruki šampion sveta, Ivan Miler, ostvario je najbolja vremena na oba treninga u Japanu.

On je na prvoj sesiji zabeležio krug od 2:08.066, a na drugoj i bolje – 2:07.953. Ipak, njegova vremena bila su za sekundu sporija od onoga što je ostvario Hose Marija Lopes tokom testa.

Đani Morbideli je napravio drugo vreme na drugom treningu, izvezavši  krug od 2:08.243 pet minuta pre kraja sesije. Vodeći u plasmanu vozača, Hose Marija Lopes, tokom prve sesije bio je najbliži pratilac Ivana Milera, dok je drugi treningu završio kao peti, iza Gabrijela Tarkvinija i Tijaga Monteira.

Sebastijan Leb je uspeo da, posle relativno slabih performansi tokom prvog izlaska na stazu (tek šesti), poboljša svoj učinak i drugu sesiju završi na trećem mestu. Posle  problema sa turbo punjačem koje je imao u petak, nevolje su se nastavile za Mehdija Benanija. Njegov “sivik” imao je poteškoća sa spliterom, pa je Marokanac izleteo na čuvenoj krivini 130R. Norbert Mihelis je  uspeo da sa svojom privatnom “hondom” popravi utisak sa testa u petak, pa je došao do devete pozicije.

Desetoplasirani na prvom treningu, Dušan Borković na drugom nije zabeležio vreme, jer je izleteo sa staze na Degner 1 krivini i udario u ogradu. Među vozačima Lada sporta, najbolja vremena na obe sesije postigao je Rob Haf, završivši jedanaesti, odnosno deseti.

U TC2T klasi prva sesija pripala je Francu Engstleru, a druga Džonu Filipiju.

Rezultati drugog treninga:

wtcc_suz_fp2