Igo Valente Piksijev zet

Vikend u Budimpešti na čuvenom Hungaroringu ostaće upamćen po činjenici da je u trci 2 Sitroen prvi put ove sezone ostao bez mesta na pobedničkom postolju. Tu globalnu sliku poneće svi zaljubljenici u WTCC, ali će jače i dugotrajnije biti one lične uspomene.

Jednu takvu, verovatno za ceo život, poneo je iz glavnog grada Mađarske, vozač Kampos rejsinga IgoValente. Simpatični Francuz, timski kolega Dušana Borkovića, završio je na pobedničkom postolju zahvaljujući tome što je srpski vozač kažnjen.

“Duca baš nema sreće. Prvo je nije imao u Marakešu, a i ovde u kvalifikacijama. FIA je stroga, poštuju pravila, kažnjavaju za sve. Kad su kaznili Sitroen sad tako moraju sa svima. Voleo bih da se to nije desilo baš Dušanu na Hungaroringu, ali je to meni zapravo pomoglo. Zbog njegove kazne sam startovao sa prve pozicije u drugoj trci i stigao sam do pobedničkog postolja,” kaže Valente.

Timska povezanost sa Borkovićem nije jedino što povezuje Valentea i Srbiju. Naime, mladi Francuz je u vezi sa Anjom Stojković, ćerkom našeg slavnog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija.
“Upoznali smo se prošlog leta preko zajedničkog prijatelja i zajedno smo devet, deset meseci. Prati me na trkama kada joj to obaveze dozvole, bila je i ovde u Budimpešti na kvalifikacijama, ali je zbog ispita morala da ode. I ja sam dva puta bio u Beogradu, a poslednji put pre nekoliko dana kada je Anji bio rođendan,” priznao je Valente.

Konstatovali smo da Srpkinje važe za lepe žene, a Valente je imao da doda još nešto: “Lepe! I vole da imaju glavnu reč!”

Igo Valente je imao priliku da upozna i čuvenog Piksija, a u tome mu je pomogla i činjenica da mu se otac nekad bavio fudbalom.
“Kad je tata čuo s kim sam u vezi, ispričao mi je sve o Piksiju. Gde je igrao, kakav je igrač bio, kako je povredio koleno. Sad znam sve o njemu. Nedavno smo čak zajedno gledali utakmicu Lige šampiona između Reala i Bajerna i obojica smo navijali za Madriđane.”

O Piksiju privatno Valente ima samo lepe reči.
“Super je čovek. Nije od onih strogih roditelja koji će da se postave nadmeno jer ste sa njegovom ćerkom. Pošto je bio sportista verujem da mu se sviđa što mu se ćerka zabavlja sa sportistom. Jer i ja sam sportista, zar ne?” poklonio nam je Igo još jedan osmeh za kraj.