Imenovani vozači TCR “pežoa 308” za Spa Frankoršamp

Dva “pežoa 308 rejsing kup” debitovaće na dolazećoj rundi TCR Internacionalne serije na Spa Frankoršampu, a ekipa Sebastijan Leb rejsing, kojoj su automobili povereni, odabrala je vozačku postavu za tu priliku.

Na čuvenoj stazi u Ardenima svoje prve TCR startove upisaće Francuzi Gregori Gilver i Džimi Klere.

Tridesetčetvorogodišnji Gilver je test vozač Pežo sporta i učestvovao je u razvoju trkačkih automobila kao što su “RCZ rejsing kup”, “208 T16 pajks pik” i “308 rejsing kup”. U karijeri ima titulu u Pežo spajder kupu 2009, kao i pojedinačne pobede u Francuskom superturingu, GT prvenstvu Evrope i Blanpan endurans seriji.

Guilvert
Gregori Gilver (Peugeot Media (c)2011)

U Belgiji će voziti model čijem je nastanku doprineo i tim povodom je kazao: “Suočićemo se sa jedinstvenom stazom i šampionatom vrhunskog nivoa. Zadatku pristupam smerno, ali s puno motivacije, jer imam veliku želju da pokažem potencijal automobila i na planu performansi i na planu pouzdanosti.”

Klere se trka tek od 2013. i učestvovao je u Pežo i Reno kup takmičenjima. “Uzbuđuje me prilika da vozim “308 rejsing kup”, pogotovu zato što ga Pežo sport direktno poverava Sebastijan Leb rejsingu. Ovo je prestižan korak u mojoj trkačkoj karijeri i daću sve od sebe da na Spa Frankoršampu postignem dobar rezultat”, istakao je 25-godišnji takmičar.

Clairet
Džimi Klere (Peugeot Media (c)2011)

Ekipi iz Alzasa ponosna je što joj je Pežo poverio dva automobila za prvi TCR nastup. “Zahvaljujući Pežou možemo da računamo na Gilvera, koji je auto razvijao. Klere je mlad, brz i veoma motivisan vozač”, rekao je sportski direktor tima Frank Tine, dodajući da će im tako sastavljen pilotski tandem pomoći u ispunjenju odgovornog zadatka.