Morbideli, Komini i Neš startuju s balastom u Belgiji

Sezona 2016. TCR Internacionalne serije nastavlja se trkama na Spa Frankoršampu, na kojima će, shodno uspehu postignutom na rundi u Portugalu hendikep težine imati Đani Morbideli, Stefano Komini i Džejms Neš.

Morbideli je u “hondi sivik TCR” Vestkoust rejsinga stekao najviše bodova na Eštorilu, osvojivši drugo mesto u kvalifikacijama, a zatim postigavši jednu pobedu i jedno drugo mesto. Za zarađena 44 poena sleduje mu maksimalni individualni balast od 30 kilograma. Italijan vodi u vozačkom poretku šampionata.

2016-2016-Estoril-Race-2---Posle groznog starta sezone u Bahreinu, u Portugalu su se oporavili i Leopard rejsing i TCR šampion Stefano Komini. Švajcarac je u “VW golfu” upisao ukupno 35 bodova, peo se na treći i na drugi stepenik podijuma i u Belgiji će startovati sa hendikepom od 20 kilograma.

Najmanju kompenzacionu težinu od 10 kilograma poneće “seat leon” koji za Kraft-Bambu Lukoil vozi Džejms Neš. Englez je osvojio trku 2 na Eštorilu i trenutno je drugi u generalnom, samo poen iza Morbidelija.