J.A.S. izradio prve dve honde za Azijsku TCR seriju

Italijanski tjuner J.A.S. motorsport napravio je dve „honde sivik“ namenjene vozačima koji će se takmičiti u TCR Azija seriji.

Automobili će biti isporučeni dugogodišnjim lojalnim klijentima kuće Kenetu Lauu i Majklu Čoiju, koji su se trkali u „akordima“ J.A.S. motorsporta od 2009. godine.

Oni će u novim „hondama sivik“ nastupiti na inauguralnoj rundi Azijskog TCR šampionata 5. i 6. septembra na Sepangu, a zatim će se pridružiti Internacionalnoj seriji u Tajlandu, Singapuru i Makauu.

Prikazana dva „sivika“ samo su prvi automobili u kontingentu namenjenom azijskom tržištu. Sledeća tura od šest takmičarskih vozila za tamošnje kupce treba da bude spremna za isporuku u januaru mesecu, a u J.A.S-u očekuju da će za iduću godinu imati porudžbe i iz zemalja Beneluksa, čiji TCR šampionat startuje u oktobru 2015.

Tri „honde“ već se trkaju u TCR Internacionalnoj seriji u bojama Vest koust rejsinga i u dosadašnjem toku prvenstva vozili su ih Đani Morbideli, Kevin Glison, Rene Minih i Igor Skuz. U kokpitu jednog od „sivika“ na poslednjoj rundi sezone naći će se i Rob Haf.