Kampos rejsing: Najpre dva, potom tri opela za TCR

Ekipa Kampos rejsing i zvanično je potvrdila svoj takmičarski program sa „opel astra OPC“ automobilima u TCR Internacionalnoj seriji 2015.

Španski tim će nastupiti sa dva „opela“ tokom prve dve ovosezonske runde, na Sepangu i Šangaju, koje se voze kao prateći program gran pri vikenda Formule 1. Od prvog evropskog TCR trkačkog vikenda, predviđenog za početak maja u Valensiji, Adrijan Kampos će proširiti svoju postavu na tri automobila.

Prvi odabrani vozač ekipe biće Ukrajinac Igor Skuz. On se u poslednje četiri sezone trkao u Evropskom kupu turing automobila, a od 2012. za Kampos rejsing, odnosno za tim Sanred, koji mu je prethodio.

Višestruki nacionalni prvak svoje zemlje na kružnim stazama pojavljivao se na evropskoj pozornici u klasama S1600, S2000 i TC2 turbo, vozeći redom „ford fijestu“, „seat leon“ i „ševrolet kruz“. U „ševiju“ je 2014. postigao svoj najveći ETCC uspeh – dve osvojene trke i treće mesto u konačnom poretku klase, iza Nikolaja Karamiševa i Mata Homole.

_ML17408(1)
Imena timskih kolega ukrajinskog trkača biće objavljena naknadno. Što se automobila tiče, aktuelnu „astru OPC“ izradio je tjuner Kisling motorsport, izvorno po standardima nemačke VLN serije. Sama fabrika će krajem godine na tržište pustiti novi OPC model „astre“ sa četvora vrata i on bi trebalo da bude dostupan sportskim klijentima.

„Ovo je nova avantura za Kampos rejsing, radujemo joj se jer verujemo da TCR Internacionalna serija predstavlja sjajnu priliku za naš tim da dodatno izgradi svoju reputaciju. Veoma smo zadovoljni što smo zadržali Igora Skuza, koji se stalno poboljšavao otkako je pre tri godine sa nama izašao na međunarodnu scenu“, izjavio je Đoan Orus, šef Kamposove turing operacije.

Zanimljivo je da je kao tim menadžer Kampos rejsinga u TCR seriji predstavljen 22-godišnji Fernando Monhe, osvajač ETC kupa 2012. i WTCC trkač u sezonama 2012. i 2013.