Kampos: Verujem u TCR koncept trkanja

Uprkos činjenici da je u poslednjem trenutku kompletirao postavu Kapos rejsinga, Oskar Noges je upotrebio svo svoje iskustvo na stazi i doneo sjajan rezultat španskoj ekipi.

“Spuštali smo vremena krugova od samog početka vikenda”, rekao je 36-godišnji Katalonac. “Ipak, imali smo neke probleme s vremena na vreme, kao tokom Q1, kad je izlivanje goriva proizvelo oblak dima u boksu. Mislili smo da je eksplodirao motor, ali, na sreću, kvar je bio mali. Za ulazak u Q2 sam imao sreće, prošao sam za samo 25 stotinki, ali u poslednjih deset minuta je sve funkcionisalo kako treba i zaostatak za prvoplasiranim je na kraju bio svega osam desetinki”.

85871775d8f98ca4c346740b80a5323a

Svakako se sve odigralo neočekivano, ali je rezultat više nego dobrodošao, posebno kad se uzme u obzir da je sedište ekipe svega nekoliko kilometara udaljeno od staze. Trci je po prvi put otkako se takmiče u TCR seriji prisustvovao i Adrijan Kampos, vlasnik tima i bivši vozač Formule 1.

“Veoma sam srećan”, rekao je Kampos. “Verujem u TCR koncept trkanja, posebno u današnje vreme. Zato smo odlučili da budemo deo te serije od samog nastanka, ali je sigurno da automobilu treba više vremena. Opel motorsport ima velike planove za budućnost i zadovoljni smo saradnjom sa njima”.