Kineski Grejt vol od sada i na srpskom tržištu

Najveći nezavisni kineski proizvođač automobila, Grejt vol motors (Great Wall Motors – GWM), stigao je na tržište Srbije, na koje ulazi sa dva modela koji već godinama imaju uspešan globalni nastup. Prvi je SUV „grejt vol hover H6“ (Great Wall Hover), a drugi pikap „stid 5“ (Steed 5).

Od leta 2014, ekskluzivni distibuter Grejt vol vozila za tržište Srbije je GWS Auto grup, sa novootvorenim prodajno-servisnim salonom u Beogradu.

„Otvaranjem servisno-prodajnog centra i lansiranjem Grejt vol brenda ušli smo na velika vrata na srpsko tržište, za koje smo sigurni da će dobro prihvatiti naša vozila. Pored atraktivnog SUV modela, u ponudi imamo i „stid 5“, pikap visokih performansi i modernog dizajna, namenjen komercijalnoj upotrebi. GWM automobili zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta, dok su istovremeno cenovno prilagođeni mogućnostima domaćeg tržišta“, rekao je Radovan Berić, direktor GWS Auto grup.

„Hover H6“ je SUV poslednje generacije, duže od decenije najprodavanije vozilo u ovoj kategoriji u Kini. Na srpsko tržište dolazi sa 2.0 turbodizel motorom sa 143 KS i sa 1.5 turboprehranjivanim benzinskim agregatom, koji oslobađa takođe 143 KS.

GW Steed 5„Stid 5“ je pikap, raspolaže 2-litarskim dizel motorom i 4×4 pogonom. Već godinama je na prvom mestu po prodaji u Kini, Italiji, Australiji i Južnoj Africi.

GWM je najveći nezavisni proizvođač automobila u Kini sa godišnjom proizvodnjom od oko 1.500.000 vozila, što ga čini i najvećim kineskim izvoznikom automobila. GWM razvija proizvodnju u tri osnovne kategorije: hover SUV (serija H), stid – lako komercijalni i grejt vol – putnički.

Kompanija ima pet savremenih proizvodnih pogona u Kini, a u Evropi dva, u Rusiji i Bugarskoj i zapošljava ukupno 45.000 radnika. Njeni automobili u potpunosti ispunjavaju sve standarde kvaliteta, uključujući najstroža EU pravila o bezbednosti.

Kako je GWM jedini proizvođač automobila iz Kine koji ima proizvodno postrojenje u EU (Bugarska), kupcima ovih vozila osigurana je brza dostupnost rezervnih delova i tehničke podrške.