Komini: I kvalifikacije i trke na Ošerslebenu biće borba za opstanak

Ošersleben je izgrađen pre samo dvadeset godina, ali se ovog vikenda u TCR padoku o njemu već govori kao o stazi stare škole, koja greške ne oprašta, ili ih čak provocira.

Najbrži krug sa drugog treninga nije bio bolji od onog postignutog po jutrošnjoj nižoj temperaturi. Ipak, Đani Morbideli je napravio veliki napredak u sopstvenom rezultatu i okončao je drugu probu na čelnoj poziciji.

“Bez obzira na vreme kruga, veoma sam zadovoljan jer auto funkcioniše veoma dobro i osećaj je odličan. Ovo je bezmalo prvi put da mi polazi za rukom da ga nateram da radi ono što ja hoću. Izveli smo nekoliko izmena posle prvog treninga i rezultat je bio odličan”, pohvalio se doajen iz Pezara.

Prognoze su uoči Ošerslebena najavljivale dobar vikend za “folksvagen” i “seat”, što se u dosadašnjem toku i ostvarilo. Niko nije predviđao slavu “audiju”, ali je branilac naslova Stefano Komini uspeo da doveze “RS3 LMS” do drugog mesta na završnoj probi.

“Osećaj u automobilu je u redu, ali sam se nadao boljem vremenu kruga, mislim da smo mogli da budemo pola sekunde brži. Na ovoj stazi je veoma teško ostati stabilan i izbeći greške, to smo videli i jutros. Mislim da će se i kvalifikacije i trke pretvoriti u neku vrstu borbe za opstanak”, najavio je švajcarski as.

Tokom pretkvalifikacionih treninga, Demustije, Meler i Taši doživeli su gumi-defekte, što je Pepea Oriolu navelo na sledeći komentar: “Pomalo sam zabrinut zbog svih eksplozija guma koje smo danas viđali. Ovo je staza opasna za pneumatike, a ni ivičnjaci ne opraštaju.”

Franc Engstler bio je jako zadovoljan najbržim krugom svog sina Luke na prvom treningu, koji je bio i najbolji rezultat ove subote. “Luka je vrlo posvećen, mnogo se trudi, što može da se vidi i po tome koliko brzo poboljšava svoje performanse. Ovde smo mnogo testirali i to mu je danas definitivno pomoglo”, kazao je bavarski veteran.

Šef Likvi moli tima Engstler još ne želi da se o njemu razmišlja kao o bivšem trkaču i rekao je da bi rado startovao u nekoj trci izdržljivosti, u zajedničkoj postavi sa svojim sinom.