Komini prvi na TCR treningu

Šampion TCR Internacionalne serije Stefano Komini izvezao je najbrži krug na prvom treningu na vlažnom Eštorilu.

Švajcarac je u “VW golfu”, kada je kiša malo utihnula, postavio vreme od 2:02.233, gotovo 9 desetinki bolje od svog prošlogodišnjeg arhirivala Đanija Morbidelija u “hondi sivik”. Obojica su danas skupili lepu kilometražu: Stefano je prešao 10, a Đani čak 11 krugova.

Iza TCR šampiona i superiskusnog Italijana smestio se mađarski tinejdžer Atila Taši, kao danas najbrži pilot B3 rejsinga i “seata”. Njegov zaostatak za Kominijem iznosio je 1,120 sekundi.

Formu “sivika” potvrdio je četvrtoplasirani Pelinen, a tempo “golfa” dokazao je Verne petim najbržim krugom.

2016-2016 Valencia BoP Test---SEAT Leon Dusan Borkovic_2

Dušan Borković je izgleda rešio da poštedi auto i ne rizikuje mnogo: prešao je samo četiri kruga i zabeležio je sedmi rezultat sesije (2:04,403). Srpski trkač rangiran je između lokalnog vozača Franciska More i TCR povratnika Luke Rangonija u “subaruu”.

U prvih 10 završili su i Kevin Glison (“honda”) i Davit Kadžaja (VW), Gruzin kao uspešniji trkač Likvi moli tima Engstler.

Na prvom treningu u Portugalu učestvovalo je petnaestoro takmičara, a mesta u donjoj trećini tabele zauzeli su Mihail Gračov, Loris Hezemans, Mato Homola, Mikela Čeruti i Pepe Oriola.

Poslednje troje pomenutih zabeležili su zaostatke od 12, 13 i čak 22 sekunde za Kominijem. Pilotesa “alfe” žalila se na probleme s motorom, a Oriola je bio jedini vozač Kraft-Bambua koji je uopšte izašao na pistu i izvezao je samo 3 kruga. Njegove kolege Džejms Neš i Sergej Afanasjev odabrale su da ostanu u garaži, pošto prognoza za ostatak drugog TCR vikenda 2016. predviđa suvo vreme.

tabela test 1 eshtoril