Komini: Samo sam ja hteo da se zabavljam

Posle prvog treninga na autodromu Eštoril čak i najbrži vozači TCR Internacionalne serije uglavnom su se žalili na promenljive uslove koji su svaki smislen rad na tehničkim aspektima učinili teško mogućim. Iz većine komentara bi se dalo zaključiti da vreme na stazi smatraju skoro protraćenim.

Stefano Komini je za sobom ostavio grozan vikend u Bahreinu, pa mu najbrži krug na treningu više vraća samopouzdanje nego što je pravi pokazatelj forme. TCR šampion je opisao petak u tipično svom maniru: “Izgleda da sam samo ja hteo da se zabavljam u baricama. I jesam se zabavio, ali nikog nije bilo da se priključi igri…”

Đani Morbideli bio je među vrednijima, prešao je 11 krugova i zabeležio je drugo vreme, ali nije našao da je vreme produktivno utrošio. “Pola staze je bilo suvo, a pola vlažno i sve to nije značilo mnogo. Sesija nije bila naročito korisna i to je šteta, jer nisam ni počeo sa shvatam set-ap automobila. Zabrinut sam zbog ostatka vikenda, jer je većina suparnika imala ceo test dan u sredu (dve ture od po četiri sata organizovane uoči trkačkog vikenda – prim.) i sada su u prilično velikoj prednosti.”

morbidelli

Šesnaestogodišnji Atila Taši je u Bahreinu krenuo hrabro i uništio auto već u petak, što mu je i prekratilo trkački vikend. U Portugalu je takođe bio odvažan, a prvi dan je završio daleko bolje: postigao je treći rezultat i, što je najvažnije, vratio je “seat” u garažu u komadu. “Uslovi svakako nisu bili neki pokazatelj, ali sam ja ipak forisrao da steknem neko iskustvo. Bilo je klizavo, ali zabavno”, kazao je pulen B3 rejsinga.

Luka Rangoni se vratio za volan “subarua Sti” i u poretku je završio osmi. I njemu je smetalo što uslovi na pisti nisu bili reprezentativni. “Šteta. Želeli smo da isprobamo neka rešenja, ali su uslovi sprečili bilo kakav rad na tehnici. Čak nije bilo ni dovoljno vlažno da steknemo neke bitne indicije za kišno vreme i moraćemo sav posao da obavimo u subotu. Jedino mogu da primetim da je auto u ovim posebnim uslovima imao vrlo dobar obrtni moment”, primetio je Italijan.