Koronel: Greška mala, ali smrtonosna

Kako smo već izvestili, Tom Koronel u Makauu proslavlja četvrt veka trkačke karijere i u čast jubileja, njegov „kruz“ je sa prednje, zadnje i bočnih strana ukrašen lovorikama i podsećanjem na 25 godina provedenih u automobilizmu.

Grafičko rešenje možda nije onako upadljivo kako je delovalo u najavi, ali nalazi se na svim pravim mestima i pažljivo oko će ga u dobrom kadru primetiti.

117_CORONEL
U skladu sa svečarskim raspoloženjem, Tom je zabeležio izuzetno dobar kvalifikacioni rezultat. Prolaz u najboljih pet uspeh je po sebi, s tim što ne treba zaboraviti da je „ševi“ 10 kilograma teži od rivalskih „hondi“.

Holanđanin je u svom brzom krugu u Q3 nadmašio Mihelisovo vreme u sektoru 1, ali je u drugom delu staze okrznuo zaštitnu ogradu i oštetio auto, pa je morao da prekine pokušaj i zadovolji se petim startnim mestom i jednim pripadajućim poenom.

391_CORONELIpak, 42-godišnji trkač iz Nardena nije delovao razočarano: „Napravio sam grešku, koliko malu toliko i smrtonosnu. Samo sam očešao zidić, ali je to bilo dovoljno da mi pocepa prednju levu stranu. Šteta, ali „sitroeni“ su ionako bili nedostižni, a startovao ja četvrti ili peti, ne čini neku naročitu razliku. Sutra ćemo do maksimuma forsirati, ovde možemo da prođemo dobro“, optimističan je veteran, koji se na stazi Guja trkao i godinama pre uspostavljanja Svetskog šampionata turing automobila.

Agresivni pristup trkama poslednje, dvanaeste WTCC runde u 2015. obećao je i Koronelov kolega Tom Čilton. U nedelju će trkači ROAL motorsporta po svoj prilici voditi zanimljiv dvoboj za sedmo mesto na tabeli u konačnom poretku. Trenutna prednost letećeg Holanđanina iznosi svega 5 bodova (149:144).