Koronel najbrži na prvom treningu, Borković drugi

Vozač Komtuju rejsinga Tom Koronel bio je najbrži na prvom treningu TCR Evropa na stazi Zandvort.

Na treningu skraćenom zbog prosutog ulja između krivina 11 i 12, 168 hiljaditih sporije od Koronela vozio je srpski automobilista Dušan Borković u drugom “audiju RS3 LMS” belgijske ekipe, dok je treće vreme postavio Franko Đirolami u “hondi sivik” PSS rejsinga.

Prednost domaćeg terena iskoristili su Nils Langefeld, četvrti ukupno i najbolje plasirani vozač “hjundai elantre” i petoplasirani Nikola Bart u trećem Komtuju “audiju”.

Dobar tempo imao je Džek Jang u “hondi” ekipe Brutal fiš, pa ga je vreme kruga dovelo na šestu poziciju ispred Viktora Davidovskog, koji takođe vozi “sivik”.

Prvu desetoricu zaokružuju Jevgenij Leonov u “kupri”, Mato Homola u “hjundaiju i30 N” i Klim Gavrilov u “audiju”.

Kako je vodeći u generalnom plasmanu Mikel Askona odlučio da preskoči holandski vikend zbog obaveza u Pure ETCR, Mehdi Benani je najbolje rangirani vozač prisutan na Zandvortu. Međutim, njegovo vreme kruga na prvom treningu bilo dovoljno tek za 14. poziciju.

Loš trening imao je i Džimi Klere, koji je s “pežoom” briljirao na prethodnoj rundi u Francuskoj, ali se na Zandvortu plasirao tek na 15. mesto. Sestrinski “pežoi” zauzeli su poslednje četiri pozicije u klasifikaciji.

Drugi trening na programu je danas od 16:40.