Koronel: Podijum je bio nadohvat ruke

Vozač ROAL Motorsporta Tom Koronel osećao je da mu je podijum u Rusiji bio “nadohvat ruke”. U trkama šeste WTCC runde, on je stigao do osmog, odnosno četvrtog mesta.

Koronel je izvezao svoju najgoru kvalifikacionu sesiju ove sezone i prvi put u 2014. nije uspeo da prođe u Q2. Holanđanin je time bio upadljivo razočaran.

“BIlo je stvarno razočaravajuće što nisam mogao bolje od 13. pozicije u kvalifikacijama, tu definitivno ne pripadam. Na treninzima sam bio treći i peti, naš cilj su u kvalifikacijama bila mesta pet ili šest,” priznao je Koronel.

“Sve je krenulo naopako u mom poslednjem brzom krugu. Imao sam ozbiljno preupravljanje, pa sam izgubio dragoceno vreme baš kada su ostali krenuli brže. Nije bilo vremena da se popravim jer je bio kraj sesije i bio sam stvarno razočaran. Nije valjalo, ali ništa više nisam mogao da učinim,” objasnio je Holanđanin situaciju.

“Svejedno sam znao da je moj automobil dobar i veoma konzistentan, i sa tim znanjem ušao sam u obe trke. Moj cilj je bio da ograničim štetu što je više moguće,” rekao je Koronel, koji je trku 1 završio na osmom mestu, posle borbe sa Norbertom Mihelisom. “Dobro sam startovao i odmah sam osvojio nekoliko pozicija. Posle toga, sve je bilo pitanje pametne vožnje i traženja prilika. Osmo mesto je dobar rezultat”.

AUTO - WTCC RUSSIA 2014
U trci 2, Holanđanin je ubeležio još bolji plasman – završio je četvrti, zahvaljujući Mihelisovoj grešci u poslednjem krugu, ali i kvarovima na “hondama” Tarkvinija i Monteira.

“Ponovo sam dobro startovao, ponovo osvojio nekoliko pozicija i upao u borbu sa Lebom i Benanijem. Uživao sam u bitkama i bio u stanuju da održim korak, jer je moj auto bio konzistentan,” opisao je svoje utiske Koronel posle trke 2. “Ispred mene su ljudi izletali sa staze i gubili pozicije, pa sam u završnici stigao do četvrtog mesta. Podijum je bio nadohvat ruke! Pokušao sam, ali sam ostao pet metara iza Benanija. Na kraju svega, mogu samo budem veoma zadovoljan rezultatom.”

Pošto je u Rusiji osvojio ukupno 16 bodova, Koronel se popeo na šesto mesto u poretku vozača i odlazi na Spa-Frankoršamp visoko motivisan.

“Ograničili smo štetu u generalnom plasmanu, čak smo napredovali za jedno mesto,” dodao je Koronel, koji željno iščekuje belgijski nastup. “Povrh toga, ostao nam je jedan set novih guma, što će biti od pomoći sledećeg trkačkog vikenda. Vozimo na Spa-Frankoršampu za dve nedelje, ja ga smatram domaćom stazom. Očekujem puno navijača i želim da se pokažem u dobrom svetlu. Na to se usredsređujemo, a auto se ponaša zaista dobro. Radujem se vikendu u Belgiji i nadam se da ću tamo završiti na podijumu,” poručio je Tom Koronel posle vikenda u Moskvi.