Koronel pokorio Marakeš!

Tom Koronel je osvojio uvodnu trku u Marakešu!

Holanđanin je u privatnom “ševroletu” ROAL motorsporta startovao sa četvrtog mesta i dočekao je da se njegovi konkurenti međusobno počiste i otvore mu prolaz do vođstva.

Zatim je do karirane zastave držao ritam dovoljan da osujeti napadačke namere furioznog Pečita Lopesa u moćnom fabričkom “sitroenu”. Argentinac je izveo dva ozbiljna ataka na Koronela, ali osim što su prouzrokovali lakše kontakte, oni nisu rezultirali preticanjem.

464241Treći je kroz cilj prošao Ivan Miler, koji je jedini dvoboj na pisti izgubio u ranoj fazi trke, upravo u okršaju sa timskim kolegom Lopesom.

Džejms Tompson verovatno je mogao da stigne do svog trenutka slave, ali ga je već u prvom krugu sa staze počistio Valente. Francuz je zbog izazivanja udesa kažnjen prolaskom kroz boks, što je konačnom pobedniku Koronelu serviralo prvu poziciju.

U zasebnom incidentu svoje šanse su upropastili još jedan Ladin vozač, Niki Katsburg, i Volvoov trkač Ted Bjerk. I njih dvojica, kao i Tompson i Valente imali su visoke startne pozicije i puno pravo da se nadaju visokom plasmanu na uvodnoj trci u Marakešu.

541282Hondini piloti Monteiro, Mihelis i Haf prošli su kroz cilj u formaciji, na mestima 4, 5 i 6. Monteiro nije uspeo da savlada Milera, mada je na tome predano radio, dok je Haf do svog konačnog plasmana došao dobivši duel sa Tarkvinijem.

Tarkvini je završio kao sedmoplasirani, a bodove su osvojili i Čilton, Benani i Fredrik Ekblom.

Koronel je u Maroku stigao do petog trijumfa u WTCC karijeri i prve pobede posle 2013. Ševrolet je poslednji put slavio 2014, na pekinškom Goldenport parku.

Trka 2 startuje u 18:15 po lokalnom vremenu, u njoj s pol pozicije startuje Haf, praćen timskim kolegama Mihelisom i Monteirom.