Koronel prezadovoljan podijumom na “domaćoj” stazi

Vozač ROAL Motorsporta Tom Koronel je u trci 2 na Spa-Frankoršampu, koji smatra svojom domaćom stazom, osvojio drugi podijum ove sezone. Do tog rezultata stigao je posle sjajnog starta i uspešnog suprotstavljanja napadima Tijaga Monteira.

Koronel je izvezao i dobru trku 1, startovao je sa osmog mesta, a završio je peti, pretekavši Monteira u poslednjoj krivini poslednjeg kruga, u trenutku kada je Portugalac bio usredsređen na napad na četvrtoplasiranog Morbidelija i samim tim bio ranjiv na šikani Autobuska stanica.

“Posle kvalifikacija, još sam imao šest novih guma. Dve sam iskoristio za trku 1, a četiri sam ostavio za trku 2,” objasnio je Koronel. “U trci 1 sam vodio sam dugotrajnu borbu sa “hondama”. Posle krivine O ruž bio sam u sendviču i sa dva točka na travi na pravcu ka krivini Le komb. Dobro sam se borio i sa Đanijem i sa Tijagom, ali sam čuvao gume za finalni napad u poslednjem krugu. Trku sam završio sa malim zaostatkom iza Morbidelija, ali ispred Monteira”.

AUTO - WTCC SPA-FRANCORCHAMPS 2014

Trka 1 donela je Koronelu dobar rezultat, ali u trci 2 je Holanđanin stigao do podijuma. Startujući sa 3. mesta, pretekao je Morbidelija na O ružu i poveo.
“Imao sam četiri nove gume i znao sam da u prva tri ili četiri kruga moram da ih maksimalno iskoristim. To je uspelo – startovao sam dobro i brzo sam poveo. Mnogo sam rizikovao na startu, pretekao sam Đanija, išli smo točak uz točak kroz krivine O ruž i Radijon, ali sam ja imao četiri nove gume i pozicija je bila moja. Posle toga sam forsirao da što pre izgradim što veću prednost,” ispričao je Tom.

Njegovo vođstvo trajalo je šest krugova, dok ga nije sustigao i obišao zahuktali “C-elize” Pečita Lopesa.
“Vodio sam sa preko dve sekunde prednosti, nisam grešio i sve je išlo dobro dok mi se u retrovizoru nije pojavio prvi “sitroen”. Nadao sam se da će momci iza mene zadržati “sitroene” i da bi možda upalila strategija slična onoj u Salcburgu. Hteo sam da vidim da li bih mogao da se borim sa Pečitom, nadao sam se da će njegove gume propasti, ali nije bilo šanse, imao je mnogo bolji izlaz iz krivina od mene. Nisam želeo da tek tako prepustim poziciju, možda me je zbog te borbe Ivan Miler isuviše lako sustigao i tada sam pomislio: ‘Ivane, pretekni me što pre, u suprotnom će me i Tijago obići’,” prepričao je Koronel dešavanja na stazi.

“Vozači Sitroena imaju toliko veću brzinu da nema načina da se borimo s njima, pa sam Milera pustio da me prođe i fokusirao sam se na treće mesto. To je upalilo, sjajna trka, dobar rezultat, mnogo poena i srećna lica oko mene. Zadovoljan sam. Mi smo privatni tim, pokušavamo i uspevamo da makar malo zagorčamo život favoritima i zadovoljan sam zbog toga.”

10464281_816254771731818_352875989364707826_n
“Na kraju se ispostavilo da sam imao lep vikend, iako na početku nije izgledalo tako,” sumirao je Koronel nastup u Belgiji. “Ovo je zaista bio maksimum koji se mogao postići i drago mi je zbog svega što sam pokazao navijačima. Vozio sam dobro, nisam grešio, auto je u sjajnom stanju. Sada ga pakujemo u kontejner i šaljemo u Argentinu.”