Valente: „Kazna je smešna“

Za prave oblake prašine na Spa Frankoršampu pobrinuli su se redari koji su peskom pokušavali da neutrališu dejstvo prosutog ulja, kao i vozači koji su sekli krivine u drugom sektoru. A za malo više prašine van piste postarao se Igo Valente. Ponovo kažnjen prolaskom kroz boks, 21-godišnji Francuz iz Kampos rejsinga bio je ogorčen na sudije i oštro ih je iskritikovao kada se sve završilo.

Rezimiramo spornu startnu situaciju. Odmah posle ukosnice La surs, Francuz je nastavio po levoj strani staze, zatim sišao na asfaltnu zaustavnu zonu, po njoj je opisao široku putanju i vratio se na pistu u punom zamahu, započevši juriš koji ga je na prilasku krivini O ruž doveo uz Tarkvinija. Usledio je kontakt, Italijan je morao da odstupi od idealne putanje i uspori. „Honda“ je nagazila ivičnjak i travu, izgubila brzinu i bila je laka meta na krivini Radijon i dalje na Kemel pravcu.

_VALENTEZvaničnici su brzo reagovali i u petom krugu (tada četvrtoplasirani) Valente je po kazni morao kroz boks, baš kao i na prethodnom trkačkom vikendu na Moskovskom autodromu, s tim što je u Rusiji prekršaj bio druge vrste.

„Ovo je jednostavno smešno, ne postoji druga reč,“ kazao je Valente posle trka za TouringCarTimes. „Dotakao me je na ukosnici (Tarkvini), zato sam uzeo preširoku putanju, ali on nijednom nije bio ispred mene, čak ni kada sam vozio van staze, pa sam kažnjen zbog preticanja van ivica staze. Tarkvini kaže da ni on ne razume zašto sam kažnjen, on misli da je moj potez na krivini Radijon bio opasan, ali ovo su WTCC trke.“

U vreme kad je ovu izjavu dao, Francuz je očigledno živeo u pogrešnom ubeđenju – on i nije kažnjeg zbog „preticanja van ivica staze“, već zbog nepoštovanja granica piste, to jest silaska s nje.

_VALENTE (4) _VALENTE (5)
Po tempu koji je prikazao, Valente je u trci 1 verovatno mogao da stigne do četvrtog mesta. U subotu se posle kvalifikacija ponadao da može i do podijuma i verovao je da će na stazi dobiti duel bar sa jednim Sitroenom, jer je bio brz u sektoru 1.

„Znao sam da neću preteći „sitroene“, jer su u drugom sektoru bili prebrzi, ali nešto im se moglo desiti, mogli su da zapadnu u nevolje. Ipak, i četvrto mesto bilo bi dobar rezultat, ali je kazna naprosto smešna.“

Ni Igoova trka 2 nije bila lišena stresa. Smatrajući da je u njoj ponovo iskusio oštricu sudijskih nepravdi, on je sebi dopustio da izrazi sumnju da u WTCC-u postoje dvostruki standardi u tumačenju spornih situacija.

_VALENTE (3) _VALENTE (6)„U trci 2 sam dobro startovao, ali Lopes uopšte nije kočio, udario me je otpozadi, pobegao mi je zadnji kraj, to je isto što je Tijago u Moskvi uradio Čiltonu. Za to je Monteiro kažnjen, ali pošto je ovo bio Pečito, a on je Sitroenov, a ovo je WTCC, njemu se nije desilo ništa,“ bio je ogorčen Kamposov pilot.

„Posle sam sustigao Tarkvinija, vozili smo naporedo, a onda me je i on izgurao sa staze – ni tu nije bilo kazne. Ja sam kažnjen apsolutno bez ikakvog razloga, a onda su me dva puta izgurali i nikom ništa. To je smešno, ali tu ja ništa ne mogu da učinim.“

Tarkvini, s druge strane, tvrdi da je Valenteov manevar na krivini Radijon bio opasan, a Italijan je više zabrinut načinom na koji se Francuz vratio na stazu, nego činjenicom da je bio van nje, a upravo silazak s piste činio je prekršaj koji je zaslužio sankciju.

_VALENTE (1)„Dobro sam startovao, ali Valente je izveo kamikaza manevar,“ požalio se Gabrijele. „Prvo je otišao preširoko, ali to nije moj problem, to je problem za sudije. Međutim, kada se vratio na stazu, postavio se direktno uz mene, pa sam morao potpuno da promenim putanju da bih spasao svoj auto i tu sam izgubio četiri pozicije. S našim autom uvek je problem da nadoknadimo izgubljeno – fali nam krajnja brzina i jako nam je teško da pretičemo.“

Reklo bi se da je Igo Valente već stekao reputaciju ne preterano promišljenog trkača, brzog, ali isuviše usijane glave. Belgiju je napustio sa samo četiri osvojena boda – 2 u kvalifikacijama i 2 u trci 2 – uz neizbrisiv utisak da je vikend po njega mogao biti mnogo, mnogo uspešniji. Ipak, u generalnom plasmanu popeo se na 10. mesto, preskočivši Mehdija Benanija, koji je na Frankoršampu ostao potpuno praznih šaka. Među vozačima „ševrolet RML kruza“, Igo zauzima treće mesto, iza Koronela (99 bodova, ukupno šesti) i Morbidelija (84 boda, ukupno sedmi).