Koronel: Svi su bili brži, nisam mogao da se odbranim

S iskustvom od više desetina nastupa na Nirburgringu-Nordšlajfe i unapređenim RML agregatom u svom „ševi kruzu“, Tom Koronel se nadao da će se dočepati neke od čelnih pozicija na trkama nemačke WTCC runde.

Holanđanin je u drugoj subotnjoj vožnji bio najuspešniji pilot „ševroleta“ na Nordšlajfeu, ali se stvari nisu odvijale u skladu s njegovim očekivanjima i ostao je nezadovoljan prikazanim.

550682(1)
Koronela je najviše razočarala nemogućnost da se odupire koloni pratilaca na najdužem pravcu autodroma. U početnoj fazi trke 2, Tom se nalazio na 4. mestu, ali su se dva kilometra u petom sektoru pokazala fatalnim po njegove ambicije, a protivnici su ga preticali kako je ko želeo.

„U trci 1 sam startovao loše, a onda me je neko udario u prvoj krivini“, objasnio je vozač ROAL motorsporta. „Nije to bio jak udarac, ali sam ipak odlučio da skrenem u boks da bih izbegao rizike i da bih mogao da vozim trku 2.“

296357
„U njoj sam startovao bolje, ali su „sitroeni“ i „honde“ očigledno bili brži. U prvom krugu sam ušao u Severnu petlju kao četvrti i neko vreme sam održavao poziciju. Ali, na pravcu na kraju kruga, vozači u fabričkim automobilima preticali su me bez ikakvih problema. Ništa nisam mogao da uradim.“

„U svakom slučaju, kao osmi sam bio najuspešniji trkač „ševroleta“. To mi je donelo nešto zadovoljstva, ali u zbiru, moram reći da sam više očekivao od ovog vikenda“, zaključio je Koronel.