Valente kažnjen jer je ‘napustio mesto udesa’

Vozač Kampos rejsinga Igo Valente jedini je trkač koji je kažnjen posle nastupa na WTCC debiju na Nirburgringu. Francuzu je to bilo dodavanje soli na ranu: ne samo što je upropastio svoju trku, već je živote zagorčao još nekolicini takmičara, a kazna u iznosu od 1.000 evra izrečena mu je jer je napustio vozilo posle udesa u trci 1.

Francuz je startovao loše, izgubivši dosta vremena, za šta je okrivio problem s kvačilom. Zatim je uza zid saterao i udario Norberta Mihelisa, pokušavajući da spreči već siguran prodor mađarskog pilota ka krivini 1. Nekoliko sekundi kasnije imao je kontakt sa Maom i Hafom, u kojem je vozač “lade” izbačen iz trke zbog loma oslanjanja. Iako je dramatično pao u plasmanu, Valente je nekako pronašao način da se domogne devete pozicije, ali je na Šumaher S krivini nagazio ivičnjak, potpuno izgubio kontrolu i bio lansiran u zid od guma na suprotnoj strani piste. To je nanelo teža oštećenja njegovom “ševrolet RML kruzu”.

988549_640342229399307_7528226401554582879_n 485698
Valente je ostavio automobil na mestu udesa i vratio se u boks, prepuštajući redarima da sami pronađu način kako da sklone njegov polupani “kruz”. Učinivši tako, postupio je suprotno uputstvu koje je direktor trke dao vozačima na brifingu u četvrtak, a koje glasi: “vozač koji ne može da nastavi trku mora da ostane u blizini automobila”.

Brzom ali na mahove potpuno nekontrolisanom Francuzu kazna je izrečena uz obrazloženje da “posle incidenta u krivini 10 nije ostao pored vozila da pomogne operaciju uklanjanja sa staze, već je ostavio automobil, prešao preko staze i otišao sa lica mesta”.

Nova šteta naneta “kruzu” #7 zahtevaće mnogo radnih sati. Kampos rejsing je auto već poslao u bazu u Martorelu, kako bi ga osposobio za sledeću WTCC rundu koja se za tri nedelje vozi u Moskvi.

Valente je u sezoni 2015. pre Nirburgringa već imao ozbiljan udes na testu na Pol Rikaru (sa test vozilom), dva žestoka udarca u ogradu u Argentini, kao i nešto blaži bliski susret sa zidom u Marakešu. Sve dosad izvedene popravke koštale su mnogo, pa je osnovana pretpostavka da je ukupan iznos šteta verovatno tek nešto manji od onog koji je Lada morala da uloži u reparacije svojih “vesti” u maleroznoj početnoj fazi godine.