Vesnić kreće u Austriju na drugi trkački vikend CEZ-a

Posle gotovo jednomesečne pauze i osvojene obe trke na otvaranju sezone na Hungaroringu, EKO rejsing tim Vesnić u ponedeljak kreće put Austrije. Na pisti u Špilbergu, u Štajerskoj, trofejni automobilista Milovan Vesnić pokušaće da opravda ulogu favorita u ovogodišnjem šampionatu Centralne Evrope na kružnim stazama.

Na Red bul ringu boje ekipe braniće samo Mikica Vesnić za volanom „voksol vektre“, dok Rudi Pešović zbog poslovnih obaveza preskače drugu rundu CEZ-a.

„Posle dvostruke pobede u Mađarskoj sa optimizmom putujemo u Austriju. Ipak, , ovoga puta će nam po svoj prilici biti teže da dođemo do novog trijumfa, jer se na listi prijavljenih nalazi kompletan češki KT motorsport, na čelu sa mojim navećim rivalom u CEZ-u, Marekom Fridom, koji vozi „lotus egziž GT-R“, kazao je Vesnić.

redbullring003Mikica ističe kako otežavajuću okolnost predstavlja činjenica da su organizatori austrijske CEZ runde, za razliku od onih u Mađarskoj, u jednu diviziju spojili i njegovu klasu D4-2000 ccm i sve učesnike ESET kupa, što broj takmičara, sudeći po prijavama, podiže na 56.

„To i ne bi predstavljalo neki preveliki problem da u istom trenutku stazu ne delimo mi koji vozimo automobile od oko 300 KS i vozači Tvingo kupa, koji imaju nešto preko 70 KS. Povrh svega, u pitanju su dosta neiskusni takmičari, pa možete zamisliti na šta će ličiti trka kada ih mi koji se borimo za prve pozicije počnemo pristizati već u 3-4 krugu.“

„U takvoj situaciji komplikuju se i kvalifikacije. Biće gotovo nemoguće izvesti čist brz krug, pa će sreća imati presudan uticaj na tok takmičenja u Austriji“, predviđa trofejni srpski automobilista.

11174213_809571615791207_2400425952027871322_o „Prema sadašnjoj vremenskoj prognozi, očekuje nas vikend sa obilnom kišom i to dodatno komplikuje situaciju“, dodaje Mikica i zaključuje: „Okolnosti su na Red bul ringu iste za sve i moj tim i ja moramo im se prilagoditi. Nadam se da se u Srbiju vraćamo sa novim bodovima i lepim vestima. Meni je iskreno žao što očigledno neću moći da prikažem ni svoj, niti maksimum svog automobila, a iskreno sam se radovao vožnji na Red bul ringu, koji mi je jedna od omiljenih staza.“

Takmičarske obaveze EKO rejsing tima Vesnić počinju trenizima u četvrtak 21. maja. U petak Mikica vozi dve 25-minutne kvalifikacione sesije, prvu u 8:30, a drugu u 9:55. Njihovi rezultati određuju startni raspored za dve polučasovne trke, od kojih se prva održava u subotu, 23. maja i počinje u 9:25, a druga u nedelju, sa startom u 15:30.

Na 4,326 metara dugačkom Red bul ringu tokom istog trkačkog vikenda nastupiće FIA CEZ, Maserati trofej,  italijanski Reno klio kup, Formula Reno 2.0 Alps, češki ESET V4 kup i austrijske i slovenačke serije, pa će ukupan broj takmičara biti veći od dve stotine.