Koronel u Mađarskoj nastupa tek na kvalifikacijama

„Ševrolet kruz“ Toma Koronela i ekipe ROAL motorsport biće spreman za mađarsku WTCC rundu, ali je sva prilika da neće učestvovati ni na testu u petak, ni na treninzima u subotu. To bi značilo da će auto biti upotrebljiv tek od kvalifikacija i da će na njima preći svoje prve krugove posle reparacije.

Ozbiljna oštećenja na „kruzu“ #4, posledica udesa u Marakešu, primorala su Holanđanina da odustane od sezonskih trka 3 i 4 na francuskoj stazi Pol Rikar.

„Morali smo da se borimo i sa nedostatkom delova, zato je opravka automobila trajala i duže nego što smo očekivali. Iako je ROAL motorsport učinio sve da auto pripremi na vreme, učešće na testu u petak verovatno neće biti moguće. Prva i jedina proba pred trku dogodiće se na kvalifikacijama, što očigledno nije najbolja priprema za nedeljne trke. Sa time se moramo pomiriti i zadovoljan sam što ću uopšte moći da se trkam na Hungaroringu,“ rekao je holandski automobilista.

Gust raspored u WTCC kalendaru, koji podrazumeva četiri trkačka vikenda u pet nedelja, naterao je RML i ROAL motorsport da se bore s vremenom i učine veliki napor da Tomov auto bude popravljen.

„RML je obavio neverovatan posao. Obnovili su školjku za samo tri dana! To je bio priličan izazov – auto je iz Marakeša preko Pol Rikara otišao u radionicu u Velingbro, a u nedelju uveče stigao je u Italiju i ljudi Roberta Ravalje odmah su krenuli da ga sklapaju. Poštovanje svima koji su dali sve od sebe kako bi mi omogućili da ovog vikenda ponovo sednem za volan,“ izjavio je Koronel.