Kozlovski učestvuje na dobrotvornoj karting trci u Rusiji

Vozač Lada sporta Mihail Kozlovski nastupiće na dobrotvornoj karting trci koja se ovog četvrtka održava u njegovom rodnom Sankt Peterburgu.

Događaj pod nazivom „Trka zvezda 2014.“ organizuju Mreža karting klubova Rusije i Ruski šampionat turing automobila (RSKG), a među učesnicima se nalaze brojni trkači iz najveće zemlje sveta, koji voze u različitim nacionalnim i internacionalnim kategorijama.

Uz niz pilota RSKG serije, tu će biti i bivši F1, danas DTM takmičar Vitalij Petrov, ETCC trkač i aktuelni turing šampion Rusije Mihail Gračov, ELMS vozač Anton Ladigin, kao njegov brat i bivši WTCC vozač Kiril Ladigin.

Karting nadmetanje organizuje se u dobrotvorne svrhe, s ciljem prikupljanja sredstava za sirotišta i decu iz disfunkcionalnih porodica u Rusiji. Ovakva je bila atmosfera na „Trci zvezda“ 2011. godine.

Kozlovski će u četvrtak predvoditi tim mladih kartingaša, koji će se suprotstaviti iskusnijim kolegama i profesionalcima. Ladinog trkača za tu ulogu kvalifikuje i činjenica da je, između ostalog, i karting instruktor. On sam ima bogato iskustvo na „malim točkovima“: u karting serijama proveo je šest godina, a potom je prešao u formula i turing takmičenja.

Kako je najavljeno još u doba prezentacije modela „vesta“, Lada sport će i u 2015. zadržati svoj ovogodišnji WTCC vozački trio. To znači da Kozlovski ostaje u šampionatu u kom je proveo prethodne dve sezone, iako je novi sponzor tima Rosnjeft, a 25-godišnji vozač je bio pulen prethodnog partnera ekipe, Lukoila.
bigm_395_KOZLOVSKIY IMG_1841
„Ja sam u ove dve godine naučio mnogo, ali iskorak koji smo načinili i ja i ekipa u ovoj poslednjoj sezoni bio je neverovatan. Veoma sam zadovoljan što ću moći da nastavim u Ladi i zahvaljujem se na podršci celom timu, a direktoru Viktoru Šapovalovu posebno. Uzbuđuje me pomisao na 2015, nova „vesta“ deluje kao sjajan auto i jedva čekam prve testove“, kazao je vozač iz Peterburga, koji je u dosadašnoj WTCC karijeri vozio samo „grantu“. Njegov najbolji rezultat u Svetskom turing šampionatu je 5. mesto na ovogodišnjoj trci 2 u Marakešu.