Kraft-Bambu četiri dana testirao u Portugalu

Kraft-Bambu rejsing završio je četvorodnevni WTCC test na stazi Portimao, tokom kojeg je Gregoar Demustije prešao više od hiljadu probnih kilometara kako bi se pripremio za marokansku rundu Svetskog šampionata turing automobila.

„Ševi kruz“ Kraft-Bambua stigao je direktno iz Argentine u Portugal, gde su ga dočekale temperature u zoni od oko 50 stepeni. Ekipa Ričarda Kolmena jedina je privatna postava koja je testirala pre Marakeša, a asfalt na pisti u regionu Algarve delili su sa kompletnim fabričkim timom Lade, Kastrol Hondom i Sitroen rejsingom.

Demustije je ovim testom značajno uvećao svoju kilometražu za volanom TC1 i turing automobila uopšte i bolje je upoznao odlike svoje takmičarske sprave. Ekipa je dnevno trošila šest kompleta guma, a njeni inženjeri su tokom četiri dana prikupili obilje informacija o ponašanju „kruza“ u različitim konfiguracijama set-apa. Isproban je niz varijacija postavki u podešavanju opruga, prigušivača, diferencijala, klirensa i geometrije oslanjanja. Ceo period testiranja prošao je bez ijednog incidenta.

unnamed(16) „Ovaj test nam je zaista bio potreban i puno smo naučili o automobilu. Poboljšao sam svoju vožnju, pogotovu startove, što će mnogo pomoći u ostatku sezone. Vozićemo još dva dana u Španiji i nadam se da ćemo se tu dodatno poboljšati. Ima još mnogo posla, ali smo zahvaljujući vremenu na stazi izveli značajan napredak u odnosu na to gde smo bili u Argentini“, prokomentarisao je Demustije.

Tim će iduće nedelje na planiranom dvodnevnom testu na stazi Guadiks u Andaluziji imati još jednu priliku da poboljša performanse „ševija“ pre Maroka.