Kraft-Bambu lider u poretku TCR timova

Rezultatima postignutim na inauguralnoj rundi TCR serije anglo-azijski tim Kraft-Bambu Lukoil istakao je ozbiljnu kandidaturu za zvanje najuspešnije ekipe u novom globalnom turing takmičenju.

Od šest mogućih plasmana na pobedničkom postolju u Maleziji, vozači Kraft-Bambua su u svojim „seatima“ izborili četiri: Đordi Žene osvojio je trku 2, Pepe Oriola bio je drugi u subotu i u nedelju, a Sergej Afanasjev prošao je kroz cilj kao trećeplasirani u trci 1.

U vozačkom poretku TCR Internacionalne serije Oriola je posle Sepanga drugi, Žene treći, a Afanasjev zauzima poziciju 7. Za timski redosled računaju se po dva najbolja rezultata trkača svake ekipe i kada se učinak pulena Kraft-Bambua pretoči u bodove, vidi se da trupa Ričarda Kolmena vodi sa ukupno 76 poena, te da ima 12 više od Targeta (seat), a 27 više od Vestkoust rejsinga (honda).

798615ca9bbda6c45d07682245f059c8
Dajući završni komentar, Oriola je otkrio da je nezadovoljan jedino kvalifikacijama, koje je završio na osmom mestu. Afanasjevu je bilo žao što je u nedeljnoj trci njegov auto završio kao kolateralna šteta karambola na krivini četiri. „Ovo je samo početak – moramo više da učimo, više da vozimo i više da se borimo. Razočaran sam što je auto oštećen i što će momci iz tima morati da troše vreme opravljajući ga. Potrudiću se da postignem dobar rezultat na sledećoj trci u Šangaju“, kazao je ruski trkač.

Žene je pohvalio konkurentnost tima i sebi takođe poželeo nešto bolji kvalifikacioni plasman: „Poznajem automobil i znao sam da je „seat“ vrlo dobra osnova. Moje kolege su brze i to je izazov koji mi prija. Ovakav start je izvrstan, ništa više ne mogu da tražim, osim možda boljih kvalifikacija sledeći put. Trka je bila jako naporna, forsirao sam sve vreme, ali sam imao dosta problema sa temperaturom u automobilu, pa je čeona pozicija bila baš ono što mi je trebalo.“

Zadovoljstvo ekipi doneo je i gostujući trkač-amater Frenk Ju. On je u nedelju izbegao karambol na krivini 4, potom je imao bliski susret sa jednim od „audija TT“ i okrenuo se, ali je uprkos svemu kroz cilj prošao deveti i ubeležio je prva dva vozačka boda.

Yu Richard Coleman Craft- Bamboo
„Sjajan start, pobeda, četiri podijuma tokom jednog vikenda, fantastičan rezultat celog tima“, bio je oduševljen Ričard Kolmen, šef Kraft-Bambua. „Isplatio se veliki trud svih naših momaka, vodimo u ekipnoj konkurenciji, međutim, još malo zaostajemo za drugima, ostalo nam je još mnogo šta da naučimo o automobilu jer nam je on potpuna novina.“

Sledeća runda TCR Internacionalne serije vozi se u Šangaju 10, 11. i 12. aprila, ponovo kao pratnja gran pri vikenda Formule 1.