Škoda se zanima za TCR? (VIDEO)

Kako spekulišu pojedini portugalski i belgijski specijalizovani mediji, Folksvagen grupa mogla bi da u bliskoj budućnosti izvede totalnu invaziju na novoosnovanu TCR kategoriju.

U seriji Marčela Lotija već se trka – i zasad dominira i rezultatima i zastupljenošću – „seat leon kup rejser“, koji je celom takmičenju poslužio kao automobil za uzor. U iščekivanju „VW golfa GTI“, koji posle (navodno fabričke) razvojne faze treba da preuzme tim Engstler, na stazama se kao njegova privremena zamena pojavljuje „audi TT“.

Svim pobrojanim automobilima zajednička je ista platforma pod imenom MQB, a nju dele i „audi A3“ i „škoda oktavija“. To znači da bi i ova dva modela bez većih inženjerskih poteškoća mogla da se urede prema TCR specifikacijama i stupe u TCR seriju. A takvi nagoveštaji postoje u oba slučaja, s tim što bi kao osnova za takmičarsku transformaciju poslužile performantne verzije „oktavija RS“ i „audi S3“.

0409083963 RAR-02Audi se kao fabrika takmiči u DTM seriji, privatnici su se s njim trkali u Superstars seriji, a u Britanskom šampionatu turističkih automobila to čine i danas. Svoje velike dane na turing sceni marka iz Ingolštata doživela je u superturizmo epohi. Interesovanje za nastup u TCR-u s „audijem S3“ navodno ispoljava Audi Italija, a i nemački tjuner Rajter inženjering, specijalizovan za GT trke s „lamborginijem“ i blizak VAG grupi često se pominje u kontekstu TCR poduhvata.

Škoda bi, sudeći prema glasinama, mogla biti još zainteresovanija za ulazak u TCR. Štaviše, pojedini izvori najavljuju je kao prvu sledeću novu marku na trkama ove serije. Prva asocijacija na sportski pedigre češkog proizvođača svakako su reli takmičenja, čiji je Škoda tradicionalan i višedecenijski uspešan učesnik, a na tom frontu i dalje gaji najveće ambicije.

octavia cup SKODA 130 RSIpak, u Mladoj Boleslavi imaju veliku, mada ne i skorašnju kilometražu na kružnim stazama. U prvoj polovini i sredinom prošle decenije vožen je Škoda oktavija kup, ali još interesantnije i za istoriju kuće značajnije takmičarsko poglavlje predstavljaju nastupi u Evropskom šampionatu turing automobila. Oni su okončani 1981. godine, jer je FIA ukinula klasu do 1300 kubika u kojoj se marka trkala. Svejedno, Škoda je napustila ondašnji ETCC sa osvojenom proizvođačkom titulom.

U čast tih dana, preporučujemo video koji za temu ima baš trofejnu 1981. godinu i koji prikazuje „škodu 130“, „istočnoevropski porše“ u akciji na Donington parku i Salcburgringu.