“Kraljica Ringa” impresionirala na WTCC debiju

Zabine Šmic ostavila je odličan utisak na debiju u WTCC automobilu. Nemica je učestvovala na zvaničnom testu na Nirburgringu, uvertiri za trku koja će biti vožena od 14. do 16. maja, i zabeležila je trinaesto vreme.

“Kraljica Ringa”, kako je zbog zovu zbog bogatog trkačkog i uopšte vozačkog iskustva u Ajfelima, bila je za volanom “ševrolet RML kruza” Minih motorsporta, u kome će nastupiti i u trci na legendarnoj stazi. Pošto pistu već savršeno poznaje, u fokusu njenog testa bio je upoznavanje sa automobilom i uspostavljanje efikasnog set-apa za autodrom čija konfiguracija ima čak 170 krivina!

TEST_DAY_NURBURG_114 TEST_DAY_NURBURG_472“Bilo je malo drugačije u odnosu na “porše GT3″ koji obično vozim”, rekla je Šmicova. “WTCC automobili nemaju ABS, a ja sam na njega navikla. Iako sam bila dobra na kočenju, bila sam prespora na ulasku u krivine i tu sam gubila dosta vremena. Uvek mi je zadovoljstvo da vozim na ovoj stazi i primećujem da se ovaj automobil lakše vozi, iako zaista morate da se borite za poslednjih 10 sekundi.”