Krenek kupio dva nova “seata” za Fulina i Šrajbera

Češki tim Krenek motorsport nabavio je dva potpuno nova “seat leona” za svoju kampanju u Evropskom kupu turing automobila 2016.

Automobili će biti povereni dugogodišnjem trkaču ekipe Petru Fulinu i novajliji u timu Kristjohaneru Šrajberu.

Vlasnik praške postave, dr Jozef Krenek objasnio je u čemu su razlike između “rejsera” koji je Fulin vozio prošle sezone i modela unapređenih za 2016.

“Glavna razlika je svakako menjač. Sekvencijalni šestostepeni Sadev menjač zamenio je DSG transmisiju. Osim toga, novi auto poseduje izmenjeni aero komplet i komplet za rashlađivanje, veće kočne diskove i kočne čeljusti, rezervoar za gorivo po FIA FT3 specifikacijama, novu elektroniku, auspuh i amortizere.”

seat-ole-2016_03-all
Ovako će izgledati Fulinov seat u 2016.

“Leon” u kojem je Fulin 2015. stigao do evropskog srebra u Monomarki prodat je nemačkom trkaču Karolu Vitkeu, koji se prošle godine takmičio u ESET kupu za volanom “renoa klio”, a sada prelazi u novu TCN2 (TCR) klasu.

Krenek ističe da je vremena za predsezonske pripreme u principu ima dovoljno, ali da problem leži na drugom mestu.

“Problem je u tome što mi još nismo dobili automobile. Potražnja za TCN2/TCR vozilima svih marki je velika, zato nažalost moramo da čekamo. Provizorni termin za preuzimanje određen je za drugu polovinu marta, moguće da će biti samo jednu nedelju pre prve ETCC runde na Pol Rikaru (od 1. do 3. aprila – prim.). Svakako želimo da testiramo, ali gde i kada, znaćemo tek kada nam Seat sport bude javio konačan termin.”

U ETC kupu 2015. Česi su se takmičili sa dva različita automobila – pored Fulina u Monomarki, za tim je vozio i Mihal Matejovski, koji je s BMW-om 320si u TC2 klasi i osvojio evropsko zlato. Ekipa je sve vreme pripremala dva različita automobila, pa ovogodišnja potpuna posvećenost jednoj tehnici predstavlja olakšanje.

“Svakako, i to veliko”, potvrđuje dr Krenek. “S druge strane, nova TCN2 pravila dopuštaju brojna poboljšanja na automobilu, a to za ceo tim predstavlja velki izazov. Već sada radimo s našim dugogodišnjim partnerom Elinsom (Öhlins) na novim amortizerima. Očekujem da će se naši konkurenti iz trke u trku poboljšavati i neće nam uvek biti lako da držimo korak. Razvoj pored znanja podrazumeva i troškove, a mi na razvojnom budžetu još moramo da poradimo.”

fulin, matejovsky
Matejovski i Fulin kao Krenekov tandem na Pol Rikaru 2015.

Posle tri pune sezone provedene u Krenek motorsportu, Mihal Matejovski neće nastupati za prašku ekipu, ali ga privremeno neće biti ni na trkačkoj sceni.

“Još dok smo sarađivali, Mihalu je pošlo za rukom da se srećno oženi, a pre nekoliko meseci postao je i ponosni otac. Od srca mu čestitam i na jednom i na drugom. Kako bi imao više vremena za porodicu, Mihal je odlučio da se nakratko odvoji od automobilskog sporta. On će svakako u pogodan čas sam objaviti kako će izgledati njegova takmičarska budućnost, ali sam ja siguran da će se naša saradnja u nekom obliku nastaviti”, otkriva Krenek.

Komentarišući ovogodišnji ETCC kalendar, šef trofejne trkačke štale ne deluje preterano zabrinuto: “S logističke strane ja tu ne vidim veće probleme. Između trka uvek ima dovoljno vremena. Osim Portugala, poznajemo sve staze, pa znamo šta nas gde očekuje. Svaka trka će biti izazov na svoj način. Na Le Kasteleu ćemo startovati sa još nepoznatim automobilima, Slovakija ring je naša domaća trka, Nordšlajfe je izazov po sebi, Vila Real je ulična pista koja donosi duple bodove, Manji-Kur je nova staza za naše vozače, dok nas u Imoli čeka finale sezone.”

Dok čeka na isporuku svojih novih “leon rejsera”, Krenek motorsport objavio je nacrt kolor-šeme budućeg Fulinovog automobila. Grafika je pretrpela blage izmene, a dvostrukog osvajača ETC kupa u S2000/TC2 klasi najviše raduje činjenica da će se vratiti svom srećnom startnom broju 22. Prošle godine od Fulde je traženo da promeni broj, u skladu s tadašnjom strukturom takmičenja koje je imalo četiri klase, pa se on trkao u “leonu” #72.