Krenekovi vozači u dvostrukom vođstvu uoči ETCC završnice

Vozači Krenek motorsporta Mihal Matejovski i Petr Fulin izvukli su maksimum mogućeg iz trkačkog vikenda na Salcburgringu.

Lider u TC2 klasi ETC kupa, Fulin je startovao sa najvećim i maksimalno mogućim balastom od 50 kilograma i sa 1.200 kg teškim BMW-om 320si osvojio je jedno treće i jedno drugo mesto, što ga čini trećim po uspešnosti na austrijskoj rundi takmičenja. I dalje je ubedljivo vodeći u generalnom poretku klase i na dve runde pre kraja izgleda nezaustavljiv na putu odbrane prošlogodišnjeg naslova osvajača kupa.

_F1_4456Matejovski je u automobilu otežanom za 29 kilograma osvojio trku 1, a na trci 2 prošao je kroz cilj kao treći. Na kraju vikenda na Salcburgringu, zahvaljujući ukupno sakupljenim bodovima, popeo se na drugi stepenik podijuma. U Austriji je zabeležio drugu pobedu otkako nastupa u ETC kupu (prva je bila u Slovačkoj 2013), a još je značajnije što je skočio na drugo mesto u plasmanu vozača TC2 klase. Krenekov dvojac će na pretposlednje ETCC takmičenje 2014. na Spa Frankoršampu otići sa dvostrukim vođstvom na tabeli.

Inače, ukupno najuspešniji TC2 trkač na trećoj rundi ETC kupa bio je vozač Likvi moli Engstler tima, Švajcarac Kristijan Fišer. Drugi na trci 1, prvi na trci 2, osvojio je „austrijsko zlato“ i nadmašio je češke vozače u najvećoj meri zato što je od njih bio dramatično lakši. Fišerov BMW 320si imao je 46 kilograma manje nego Fulinov, a 25 kilograma manje od trkačke sprave Matejovskog.

„Sjajan dan prvo i treće mesto mi mnogo znače. Zahvaljujući bodovima koje sam osvojio na Salcburgingu popeo sam se na drugo mesto iza Fulina, a to mi je bio cilj za ovaj vikend,“ kazao je Matejovski.

_LF14118„Voleo bih da kažem da se u nedelju moglo više, ali na tako brzoj stazi s 50 kilograma balasta u automobilu, bolji rezultat jednostavno nije bio moguć. Uprkos svemu, postavio sam najbrži krug na trci 2. Na idućoj trci u Spa mogao bih da prođem mnogo bolje, to je odlična staza i na njoj ću sa ovim hendikepom moći bolje da se nosim,“ izjavio je Fulin.

Vlasnik ekipe, inženjer Jozef Krenek, uveliko razmišlja o odbrani ETCC zlata iz 2013: „Za nama je još jedan sjajan vikend. Oba trkača su sve vreme bila u borbi za pobedu, veliko im hvala na tome, kao i svim članovima našeg tima. Osvojili smo mnogo poena i izgradili smo dobru poziciju za ostatak šampionata.“