Lada će se pomučiti u Austriji

Lociran 15 kilometara istočno od Salcburga, mesta rođenja čuvenog kompozitora Volganga Amadeusa Mocarta, slikoviti Salcburgring važi za stazu stare škole. Sadrži izuzetno brze sekcije, na kojima su vozač i automobil često dovedeni do limita svojih mogućnosti.

To je jasno pokazano 2012. godine, kada je WTCC karavan prvi put posetio Austriju. Tada je kombinacija visokih temperatura i dugačkih pravaca izazvala pucanje Jokohaminih guma u čak 12 slučajeva, što je dalo iznenađujući rezultat na drugoj trci dana i dovelo Stefana D’Astea do prve pobede u apsolutnom plasmanu.

Aerodinamička efikasnost je jedan od bitnih faktora, veliki deo kruga vozi se u šestoj brzini, dok se na kvalifikacijama puno pažnje posvećuje vožnji u zavetrini.

Pre austrijske WTCC runde, ekipa Lada sport učestvovala je na privatnom testu održanom na Slovakija ringu od 13. do 15. maja. Ambicije ruskog tima su da nastavi posao započet na Hungaroringu, u periodu između trka u Mađarskoj i Slovačkoj. Najnoviji trodnevni test tim je sproveo u punom vozačkom satstvu sa Robom Hafom, Džejmsom Tompsom i Mihailom Kozlovskim.

Obilna kiša uzrokovala je otkazivanje trke 2 na Slovakija ringu i zapretila je da ugrozi i raspored trodnevnog testiranja. Ipak, vremenske prilike išle su na ruku timovima koji su ostali u Slovačkoj, pa je Lada odande ponela i lepe utiske i zadovoljstvo zbog dobrog rada na svojoj „granti“ i kontinuiranog razvoja auta.

„Naš tim je u Slovačkoj imao test program, ali nismo uspeli u potpunosti da ga sprovedemo u delo, mada smo isprobali nekoliko novih potencijalnih unapređenja, koja još čekaju dozvolu za korišćenje. Ekipa pokušava da izvuče maksimum iz automobila, a naši momci trude se da isporuče novorazvijene delove. U Austriji će naš auto biti isti kao u Slovačkoj, pa očekujemo da će nam naredni vikend biti jedan od težih. Međutim, najavljena je kiša, a mi smo po vlažnoj pisti svakako sposobni da pariramo Ševroletu i Hondi,“ izjavio je Rob Haf.
unnamed
Bivši dvostruki BTCC šampion, Džejms Tompson imao je slično mišljenje kao njegov sunarodnik:
„Izvezao sam samo nekoliko krugova na testu u Slovačkoj, jer mi je otkazao motor. Pred timom je ogromna prepreka – umesto da fino podešavamo auto, treba da izvedemo velike promene na aerodinamici i smanjimo težinu “grante” a to se neće desiti preko noći.”

„Salcburgring je jedinstvena staza, sadrži dva dugačka pravca, a akcenat je na izuzetno brzoj krivini koja se prolazi u šestom stepenu prenosa. Ima i nekoliko delova zanimljivih  zbog promena pravca automobila. Sagrađena je na prelepom mestu u prirodnom ambijentu, i uvek mi je zadovoljstvo da se ovde trkam. Treba vam auto koji je brz na pravcu, tu je sve u maksimalnoj brzini i stabilnosti na kočenju. Ovog vikenda očekujem puno poteškoća ali nepredvidivi vremenski uslovi mogli bi da nam idu u prilog.“

Jedini ruski vozač u Ladi, Mihail Kozlovski, oduševljen je povratkom na Salcburgring.

„Srećan sam što sam proveo nekoliko dana na testu u Slovačkoj prošle nedelje, jer tokom slovačkih trka nisam izvezao puno krugova. Pred sam test mehaničari su promenili moj motor i sva tri dana proba radio je bez problema. Efikasno smo radili i time kompenzovali manjak krugova tokom trkačkih vikenda u Mađarskoj i Slovačkoj.“

„Radujem se trkanju u Austriji. Ako se osvrnem na moju debitansku sezonu u WTCC-u, mogu slobodno reći da je Salcburgring izuzetna staza za mene. Veoma je brza i prošle godine imao sam dobar tempo, pa je staza neizbežno ostaviladobar utisak na mene,“ pohvalio se Kozlovski.