Ladi dva najbrža kruga kao dokaz tempa u Maroku

02 TARQUINI Gabriele (ita) Lada Vesta team Lada Sport Rosneft action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from May 6 to 8 2016 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI.

Ladini vozači Igo Valente i Niki Katsburg su katastrofalnim brljotinama upropastili svoje i šanse rivala u uvodnoj trci marokanskog WTCC vikenda.

Francuz je presudio Tompsonu i zaslužena kazna uskratila mu je praktično izvesni izlazak na podijum.

Holanđanin je torpedovao Bjerka, oštetio svoju “vestu” i odustao, a za prestup je kažnjen startom iz boksa na glavnoj trci, umesto sa pete pozicije, izborene ulaskom u Q3 rundu kvalifikacija.

Pre kaznenog prolaska kroz boks, Valente je namerno držao silovit tempo, a tako je nastavio i po povratku na pistu. Ostao je bez bodova, ali je zabeležio najbrži krug uvodne trke vikenda. Za ovo postignuće pripao mu je TAG hojer ručni sat.

during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from May 6 to 8  2016 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI.

U takvim okolnostima, jedini osvajač poena za ekipu iz Toljatija u prvoj nedeljnoj vožnji bio je Gabrijele Tarkvini, koji se sa 11. startnog probio do konačnog 7. mesta.

Na glavnoj, kišnoj trci, “veste” su imale zavidan tempo, kao i pre dve sedmice u Mađarskoj. Najbrži krug ponovo je bio delo pilota Lada sport Rosnjefta, a lovorike su pripale Tarkvinju (ne i časovnik, jer se nagrađuje apsolutno najbolje vreme, a ono je postignuto po suvom). Štaviše, Katsburg je izvezao drugi najbrži krug, što je dobro za ohrabrenje i prestiž, ali će se i te kako odraziti na prvi sledeći obračun kompenzacionih težina.

Najbolji plasman za Ladu na mokrom asfaltu postigao je Tarkvini. Kao šestoplasirani, gde će na cilju i završiti, u samoj završnici trke strelovito se približavao Ivanu Mileru u “sitroenu”. Valente je rangiran jedno mesto iza italijanskog kolege. Ni ovoga puta njihov duel nije prošao bez sasvim nepotrebnog kontakta, uprkos činjenici da je mlađem pilotu iz boksa sugerisano da propusti starijeg.

Katsburg se tokom 22 kruga herojski probijao sa začelja kolone, nizao je suparnike i dogurao je do 11. mesta, koje se posle kazne izrečene Čiltonu pretvorilo u 10. poziciju i jedan bod za šampionat.

U konačnom rezimeu, Lada je Marakeš završila u nezavidnoj situaciji: sa najbržim krugovima, koji će doneti balast, a tek sa šakom poena kao nagradom za trud i performanse.

26816011742_e2efdf90e5_o

Direktor tima Viktor Šapovalov situaciju je ispratio stoički mirno: “Osvojili smo neke bodove, to je dobro, ali ćemo svakako steći dodatne kilograme, jer smo imali najbrže krugove u obema trkama i bili smo dobri u kvalifikacijama. Naši mladi vozači biil su veoma brzi, ali su grešili i to se odrazilo na rezultate.”

Sa 14 upisanih bodova, Tarkvini je bio najuspešniji vozač ruske ekipe u Maroku. “Lepo je što sam izvezao najbrži krug glavne trke, ali bih voleo da sam osvojio više poena. Auto je bio veoma brz u obema trkama, pogotovu po kiši, zato je razočaranje što konačni plasmani nisu bili bolji, ali nas su zapravo saplele loše kvalifikacije i niske startne pozicije.”

“U uvodnoj trci smo bili brzi, mada sigurno ne i najbrži, a performanse su nam ugrozili problemi s kočnicama. U glavnoj trci sam u prva četiri kruga zabrljao sa setovanjem motora, ali sam posle forsirao, pretekao sam Valentea i približio se Mileru. Moram da startujem sa boljih mesta – da sam to izveo u Marakešu, verovatno bih bio u prva četiri”, analizirao je Italijan, koji očekuje da “lada” neće briljirati na Nirburgringu, ali je vidi u boljoj poziciji u Moskvi i Vila Realu.

26270224824_39465d5bd5_o

Valente je nišanio vođstvo i eventualnu pobedu u prvoj marokanskoj trci, koju smatra propuštenom prilikom: “Imao sam tempo i vođstvo u uvodnoj trci, kontrolisao sam situaciju i jako mi je žao zbog kontakta sa Džejmsom (Tompsonom), to je upropastilo i moju i njegovu trku. Kočio je jako rano pre krivine, ja to nisam očekivao, nisam mogao da ga izbegnem i dotakli smo se. Posle toga i odrađene kazne, uspeo sam da pokažem brzinu i imao sam najbrži krug, ali to nije bila trka kakvu sam želeo. Sedmo mesto donosi malo poena.”

“Sredinom glavne trke osećao sam se jako loše i posle svega sam se ispovraćao, verovatno zbog nečeg što sam pojeo ili vode koju sam popio.”

“Poenta vikenda je prva trka – napravio sam grešku i izgubio sam mnogo poena. Mnogo prilika sam već propustio, i u Maroku i ranije. Pokušaću da osvojim dva peta mesta na Nirburgringu – znam da je to teško, ali to mi je cilj”, najavio je Valente.