Leon MkIII odabrali i Fica, Dablander i Jost

U proteklim nedeljama i mesecima još tri „seat leon kup rejsera“ pronašla su svoje vlasnike za sezonu 2015.

Dva idu u Evropski kup turing automobila i voziće ih Austrijanac Mario Dablander i Švajcarac Roni Jost, dok treći pripada Zenge motorsportu i njega će u TCR Internacionalnoj seriji 2015. voziti Mađar Ferenc Fica. Sva trojica pomenutih vozača su se u nekoj od faza svojig karijera takmičila u prethodnoj generaciji Seatovog kup vozila.

Mario Dablander osvojio je monomarka klasu ETCC 2013, u „leon kupu“ druge generacije, zabeleživši tri pobede u deset startova. Tokom protekle sezone 27-godišnji Austrijanac je pauzirao, a u 2015. se vraća u takmičenje u kojem je već trijumfovao, ali sada stiže sa najsevremenijom Seatovom tehnikom.

Dablander jost
Sa tehničkog stanovišta, izbor Ronija Josta je sličan, ali je put znatno manje uspešan. Švajcarac je prošle godine nastupao u ETC kupu, takođe u monomarki i takođe sa „leonom MkII“. U klasi je završio četvrti i dva puta se domogao pobedničkog postolja. U 2015. startovaće u „leonu MkIII“ ekipe Topkar.

Ferenc Fica vozio je „alfa romeo“ S2000 za tim Unikorse tokom prve polusezone ETC kupa 2012. Godinu potom, prešao je u monomarka klasu iste serije i nastupao za Zenge junior tim u „leonu MkII“. Mađar je u 2014. zakoračio u obnovljeni u Seat leon Evrokup, izvezao celu inauguralnu sezonu za volanom „leona MkIII“ i bio je jedan od istaknutijih protagonista. Pobedio je na Silverstonu i još tri puta se peo na podijum, a njegov konačni plasman bila je pozicija 6.
ficza
U 2015. Fica je ponovo zvanični pilot Zoltana Zengea, ali na globalnoj TCR pozornici i u „leonu“ treće generacije, automobilu s kojim ima godinu dana trkačkog iskustva.