Likvi moli postao zvanični partner klijentskog odeljenja Hjundai motorsporta

Hjundai motorsport je krajem maja imenovao Likvi moli za zvaničnog snabdevača svog odeljenja zaduženog za klijentske trkačke programe.

Nemački specijalista za ulja, maziva i aditive isporučivaće više od 80 svojih proizvoda u sedište i pogone Hjundai motorsporta u Alcenauu, gde će oni biti korišćeni u izradi i pripremi takmičarskih vozila.

Među artiklima u Likvi moli proizvodnoj gami nalaze se motorna, menjačka i hidraulična ulja. U sklopu ugovorene saradnje, ona će naći svoje mesto u turing modelima “hjundai i30 N TCR”, “hjundai veloster N TCR” i “hjundai elantra N TCR”, kao i u reli vozilima “hjundai i20 R5” i novom “hjundaiju i20 N reli2”.

Likvi moli će dati svoj doprinos i u razvoju i testovima vozila koje Hjundai motorsport nudi klijentima i privatnim trkačima.

Uspostavljena saradnja dobija dodatni značaj zato što su u trkačkoj gami korejskog proizvođača od 2021. aktivna još dva modela, “hjundai elantra N TCR” i “hjundai i20 N reli2”.

Najnoviji, po redu treći TCR model kuće, u januaru je počeo da se takmiči u Sjedinjenim Državama. On je već pobedama debitovao i na premijerama u TCR Evropa i u Svetskom kupu turing automobila.

Prva TCR limuzina Hjundaija slavila je u klasi na 24 sata Nirburgringa, a trkaće se i u prvoj sezoni TCR Južna Amerika.

Model “hjundai i20 N reli2” trenutno prolazi kroz sveobuhvatna testiranja pre homologacije predviđene za leto.

Status zvaničnog dobavljača dodeljen Likvi moliju ojačaće veze nemačke kuće i Hjundai klijentskog trkačkog odseka. Likvi moli je već decenijama partner i sponzor Engstler motorsporta. Ekipa iz Vigenzbaha je i klijentski tim Hjundaija na TCR sceni, u Svetskom kupu turing automobila i TCR Nemačka i u prvom takmičenju vozi “elantre”, a u drugom “i30 N TCR”.

„Veoma se ponosimo činjenicom da je klijentsko trkačko odeljenje Hjundai motorsporta odabralo Likvi moli za zvaničnog snabdevača u konstrukciji i pripremi svojih vozila za trke i reli. To je još jedan dokaz standarda kvaliteta naših maziva, proizvoda za negu i održavanje. Hjundai uživa najbolju reputaciju u auto-sportskoj industriji, kakvu uživamo i mi s našim brendom i proizvodima. Zato je naša saradnja savršena za obe strane”, izjavio je Peter Bauman, direktor Likvi moli marketinga.

Endrju Džons, šef klijentskog odseka Hjundai motorsporta, dodao je: „Likvi moli u celom svetu ima neverovatnu reputaciju zahvaljujući gami svojih proizvoda visokog kvaliteta i zato mi je veoma drago da mu poželim dobrodošlicu kao zvaničnom snabdevaču u našim projektima na krugu i u reliju. Širok izbor proizvoda koji će biti isporučivani u naše radionice garantovaće održanje kvaliteta i izvrsnih performansi automobila koje izrađujemo i isporučujemo našim klijentima.”

“To je naročito važno jer dodatno uvećavamo broj vozila koja nudimo našim mušterijama. Tako u 2021. svoja prva takmičenja voze “hjundai elantra N TCR” i “hjundai i20 N reli2″. Uveren sam da sa Likvi molijem kao zvaničnim dobavljačem za naše projekte možemo da nastavimo sa uspesima poput onih koje su klijenti Hjundaija već proslavili i da možemo dodatno da usavršimo profil i našeg klijentskog odseka i našeg novog liferanta.”