Novi “audi RS 3 LMS” osvojio prve pehare na takmičarskom debiju

“Audi RS 3 LMS” druge generacije osvojio je prve trofeje na svom trkačkom debiju, na otvarajućoj rundi Svetskog kupa turing automobila 2021. na Nirburgringu.

Automobil nije bio ni blizu apsolutnog podijuma, ali su dva njegova vozača trijumfovala u WTCR Trofej konkurenciji, namenjenoj nezavisnim učesnicima šampionata.

U prvom sprintu u ovoj kategoriji je nabolji bio Tom Koronel, a u drugom mladi Belgijanac Žil Magnus.

Veteran iz Nardena je u prvoj vožnji startovao jedanaesti i tokom tri kruga popeo se do sedmog mesta u apsolutnom poretku.

Svi piloti Audija osvajali su bodove u toj trci: Natanael Berton je bio jedanaesti, a Magnus i Ferviš zauzeli su pozicije 14 i 15.

U trci 2 su sva četiri “audija” preživela karambol na prvoj krivini, ali nisu svi i stigli do karirane zastave. U drugom krugu, Tijago Monteiro je na Nordšlajfeu naterao Ferviša da pri velikoj brzini siđe na travu, pa je ovaj u tom manevru oštetio hladnjak i morao je da odustane.

U toj vožnji, najbolji apsolutni rezultat vikenda za marku iz Ingolštata ostvario je Berton, koji je startovao kao dvanaesti, a klasifikovan je kao šesti. Francuz je do te pozicije dospeo u poslednjem, trećem krugu, i to pošto je savladao “lynk&co03” Ivana Milera.

Bertonov plasman je zasad najbolji trkački rezultat “audija RS 3 LMS” druge generacije.

Magnus je na cilju bio deveti, a Koronel jedanaesti u apsolutnom poretku.

Jedno drugo mesto i jedna pobeda doveli su 21-godišnjeg Magnusa na čelo WTCR Trofej tabele, Koronel ga sledi s bodom zaostatka.

“Posle više od 5.000 test kilometara radovali smo se ovom trkačkom debiju”, kazao je Kris Rajnke, šef klijentskog odseka Audi sporta. “Nirburgring Nordšlajfe je bio težak ispit. Zahvaljujem se svim našim razvojnim inženjerima, Komtuju timu Audi sport, našim vozačima Natanaelu Bertonu i Frederiku Fervišu, kao i njihovim kolegama privatnicima Tomu Koronelu i Žilu Magnusu. Osvojili su 37 poena na debiju, doneli su nam opipljiv rezultat koji je osnova za nastavak.”

Druga od osam WTCR rundi vozi se za manje od tri sedmice na stazi Eštoril u Portugalu.