Lopes briljantan i na Autodromu Moskva

Hose Marija Lopes osvojio je četvrtu trku u ovogodišnjem Svetskom šampionatu turing automobila na Autodromu Moskva u Rusiji.

Dve “honde sivik”, Tarkvinijeva i Monteirova, sjajno su startovale. Italijan je čak u jednom trenutku bio ispred Lopesa, ali ga je Monteiro čuknuo otpozadi i destabilizovao ga, pa je Pečito poveo trku i odmah počeo da gradi prednost, koju je zadržao do kraja trke 1.

Sebastijan Leb je ubrzo pretekao Monteira, koji je kasnije napravio i grešku na kočenju, pa se posle izletanja vratio na 7. mesto.
Rob Haf se brzo probio do 10. mesta i ponovo pokazao da iz “lade grante” može da izvuče i ono čega u njoj nema.

U trećem krugu Dušan Borković je izgubio kontrolu nad svojim “ševroletom kruz” #98 i udario je timskog kolegu Iga Valentea, pa su oba vozača Kamposa morala da odustanu.

Na svom debiju, četvrti vozač Sitroena Ma Ćinghua uspeo je da pretekne Norberta Mihelisa za 6. mesto, na kom je trku i završio.
Posle katastrofalnih kvalifikacija, Tom Koronel se probio na 9. mesto, a nakon velike borbe u 8. krugu uspeva da pretekne Mihelisa za 8. mesto.

Drugu polovinu trke obeležila su dva potencijalna duela: između Milera i Čiltona za 4. mesto i Leba i Tarkvinija za drugo.
Četvorostruki svetski šampion Ivan Miler u pretposlednjem krugu pokazao je kako je do tih titula došao, pretekavši Čiltona savršenim manevrom na stazi na kojoj je preticanje takoreći nemoguće.

Hose Marija Lopes je sigurnom vožnjom dovezao “C-elize” na vrh podijuma, Tarkvini je trku 1 završio na drugom mestu, a Leb je bio treći. Bodove su osvojili još i Ma, Monteiro, Koronel, Mihelis i Haf.

U TC2T klasi još jednu pobedu je zabeležio Franc Engstler, a debi ruskog vozača Nikite Misjulje za volanom “seat leona” završio se u šljunku.