Ma Ćinghua na debiju pobedio na trci 2, Borković jedanaesti

Zbog međusobnog sudara Kamposovih vozača na trci 1, do poslednjeg momenta nije se znalo da li će Valente biti u mogućnosti da izađe na stazu i zauzme svoju pol poziciju. Ipak, španski tim uspeo je da osposobi Valenteov “kruz”, dok je Borković bio primoran da startuje iz pitlejna.

Na startu je Igo Valente poveo trku ispred Norberta Mihelisa i Ma Ćinghue. Zbog otkazivanja menjača u mestu je bio ukopan pobednik trke 1, Hose Marija Lopes, a prvi krug obeležio je i incident između dve “lade” koje su vozili Džejms Tompson i Mihail Kozlovski.

Ma Ćinghua je na sve načine pokušavao da obiđe Norberta Mihelisa, a Tom Koronel uspeo je da se nađe ispred Sebastijana Leba. U borbu su se upustili i Tijago Monteiro i Mehdi Benani, a kolateralna šteta ovog dvoboja bio je Tom Čilton, koji je posle kontakta sa Portugalcem nakratko bio van staze. U tim momentima Igo Valente imao je 4 sekunde prednosti u odnosu na ostatak kolone.

Ivan Miler iskoristio je svoje veliko vozačko iskustvo i umeće, pa je u šestom krugu uspeo da obiđe obe fabričke Honde dok je krug kasnije Igo Valente po kazni prošao kroz boks, jer njegov tim, otklanjajući kvarove na zadnjoj levoj strani automobila, nije uspeo da na pet minuta pre početka trke montira gume. Tada je trku poveo Ma Ćinghua, Gabrijele Tarkvini je zbog tehničkog kvara morao da odustane a Borković se popeo do 14. mesta.

Miler je posle kratke borbe sa Mihelisom uspeo da se popne na drugu poziciju a njegov zaostatak za Ma Ćinghuom bio je oko tri sekunde. Fabričkim vozačima Honde izgleda nije bio dan, pa je u poslednjoj trećini trke odustao i Tijago Monteiro.

Ma Ćinghua je trku mirno priveo kraju ispred Ivana Milera i zabeležio je prvu pobedu na prvom WTCC nastupu. On je prvi Kinez kome je pošlo za rukom da osvoji trku Svetskog šampionata turing automobila. Norbert Mihelis nije imao načina da se sa svojim oštećenom Hondom odbrani od napada Mehdija Benanija i Toma Koronela. Mađara su na poslednjoj krivini u poslednjem krugu obišli i Sebastijan Leb i Tom Čilton, pa je Norbi kroz cilj prošao kao sedmi, ispred Đanija Morbidelija, Iga Valentea i Renea Miniha, koji su zaključili spisak prve desetorice.

Dušan Borković je uspeo da dođe do 11. mesta, ispred Džejmsa Tompsona i pobednika u TC2T klasi Franca Engstlera.